Nyd nogle sprøde mandel-hasselnød cookies
Prøv opskriften på mine sprøde mandel-hasselnød cookies uden mel og sukker » En glutenfri og LCHF/KETO-venlig kageopskrift
Elsker du også duften af friskbagte småkager? Dagens opskrift på sprøde mandel-hasselnød småkager helt uden sukker, mel og gluten, er helt klart en af mine top-favoritter, når det gælder Low-Carb, LCHF og KETO lækkerier.
SE OGSÅ: Har du EGENTLIGT SUCCES (eller fiasko) med din kostretning?
Hvorfor bage LCHF/KETO-venlig kage dyrere specialingredienser?
Hvis du sidder og tænker på det spørgsmål, så forstår jeg dig 100%. Først vil jeg fortælle, at jeg udviklede alle mine LCHF/KETO-venlige kageopskrifter i en periode på 3-4 måneder, hvor jeg eksperimenterede med LCHF/KETO livsstilen for at blive klogere.
Det kan også være, du har diabetes, glutenallergi eller bare er nysgerrig.
I den eksperimenterende periode, gav det mening for mig, at afprøve LCHF/KETO livstilens aspekter af – også de såkaldte “sunde” LCHF/KETO kager og snack.
Pssst! Ja, jeg skriver “sunde” i citationstegn, fordi ingen ingrediens, fødevare eller kage er sund eller usund i sig selv – det handler om mængden, vi indtager.
Modsat hvad mange håbefulde LCHF og KETO nybegyndere tror, så kan vi ikke bare spise løs, fordi kage, maden, snacken osv. lever op til LCHF/KETO principperne. I hvert fald ikke, hvis vi ønsker at få eller holde styr på vægten.
PRØV OGSÅ: Nem opskrift på LCHF/KETO chokolade brownies med mandler
Uanset hvilken kostretning, du må foretrække eller føle er den helt rigtige til at hjælpe til at opnå fedttab/vægttab, så er forudsætningen for fedttab/vægttab den samme. Den eneste afgørende faktor for fedttab/vægttab er kalorieunderskud – uanset kostretning.
Derfor skal vi også nyde LCHF/KETO kageopskrifter i sunde mængder. Denne fornuftige tilgang, giver i øvrigt altid mening, for så kan du spise alt det, som du nyder, elsker og holder af – uden at gøre noget mad forbudt.
Tip! Minimer enhver indtagelse af kager, desserter og snacks, hvis du ønsker at optimere et forløb med vægttab. Forbyd ikke alle de fristelser, du elsker, men reducer, minimer og nyd i sunde mængder, der støtter dig i at opnå vægttab og få holdbare resultater.
PRØV OGSÅ: Cremet græsk yoghurt med friske jordbær, valnødder og mandler
Opskriften på de bedste LCHF/KETO cookies, jeg kender til
Kaffen skal jo ind i mellem forkæles lidt ekstra, og hvis du lever efter LCHF/KETO, så er de knasende sprøde mandel-hasselnød småkager noget der forkæler smagsløgene.
Vejledende kalorieberegning pr. cookie ved 15 styk:
Pr. Cookie: 106 Kalorier, 2,2 Gram kulhydrat, 8,4 Gram fedt, 0,7 Gram Protein.
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med appelsin og valnødder » LCHF/KETO opskrift
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 3 dl Mandler
- 125 g blødgjort smør
- 50 g hasselnødder
- 1 dl Sukrin gold
- 1 dl Pofiber
- 1 tsk Bagepulver (Vælg glutenfri)
- 1 tsk Vaniljepulver
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Hak mandler og hasselnødder med kniv eller i foodprocessor til de hakket fint, dog ikke pulveriseret.
- Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
- På en bageplade beklædt med bagepapir, formes 10-15 ensartede småkager.
- Bag dine mandel-hasselnød småkager i 10 - 15 minutter til de er gyldne.
- Vigtigt: Lad småkagerne afkøle på den bageplade de er tilberedt på. På den måde holder småkagerne formen indtil de kølet af og er blevet super sprøde.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Hej Johnny.
Jeg prøvede de her forleden og må sige at jeg synes fornemmelsen af den knasende kolde sukrin ødelægger småkagen lidt for mig, men den har et godt “sprøde”. Mon man kan udskrifte sukrin gold med noget der ikke “knaser” så meget?
God og inspirerende side du har 🙂
Hej Mette,
Hvor skønt at høre du finder UPGRADED inspirerende – 1000 tak 😉
Hmm… den “kolde” fornemmelse vil jeg give dig ret i. Sådan er det med sukker-alkoholer som sukrin.
Jeg synes dog ikke at opleve den knasende fornemmelse du beskriver.
– Kan der være noget i tilberedningen der er smuttet? Den knasende fornemmelse kan formentligt fjernes ved at anvende sukrin melis i stedet.
Ha’ det fantastisk 🙂
Så er der sat en portion over. Dog med mindre ændringer, da jeg er en pilfinger 😀
Hvor lyder det lækkert Thomas 😛
Håber du synes de er lækre…
Hvad har dine pilfingrer justeret/tilføjet?
Ha’ en skøn dag 😀
Så er de bagt for anden gang, de er virkelig gode, de redder min jule tid på keto. TAK
De smager nemlig skønt 😀
Tusinde tak for dagens dejligste feedback 😉
God dag & Jul
Kan jeg erstatte pofiber med noget andet
Hej Heidi,
Hvis du er okay med at bruge almindeligt mel, har jeg ladet mig fortælle at pofiber kan erstattes cirka 1:1.
Jeg kender desværre ikke til alternative erstatninger med få kulhydrater, hvis det er vigtigt for dig.
God fornøjelse
Hej Johny!
Tak for alternativ opskrift.
Hvad kan jeg er statte sukrin med.Spiser ikke kunstige sødestoffer eller raffineret sukker.Bruger dadler bananer, eller skal bølgerne gå højt tilsætter jeg lidt ahorn sirup. Eller kan jeg bare undlade sukrin?
VH
Hanne
Hej Hanne, Tak fordi du følger med og lader dig inspirere…
Jeg tænker, dit bedste alternative er ahorn sirup – lad bølgerne gå højt 😀
Dadelstykker kan også give sødme og binding og ellers kan du undlade, hvilket naturligvis giver et meget lidt sødt resultat.
Kunsten og balancen her, handler om at de skal kunne binde sammen, så de ikke bliver for smuldrende 😉
Held og lykke
JC // LEVBEDRE.DK
måske dumt spørgsmål… men er det 3 dl mandler før eller efter blender??
Ingen dumme spørgsmål, men masser af muligheder for at være nysgerrig, lære nyt og blive klogere 😉
Det er 3 dl hele mandler, du skal bruge.
Tak fordi du følger med og lader dig inspirere af mit sundhedsunivers på LEVBEDRE.DK
// Johnny