Sprøde mandel-hasselnød cookies uden mel og sukker » Glutenfri

Sprøde mandel-hasselnød cookies uden mel og sukker » Glutenfri
Sprøde mandel-hasselnød cookies uden mel og sukker » Glutenfri

Nyd nogle sprøde mandel-hasselnød cookies

Prøv opskriften på mine sprøde mandel-hasselnød cookies uden mel og sukker » En glutenfri og LCHF/KETO-venlig kageopskrift

Elsker du også duften af friskbagte småkager? Dagens opskrift på sprøde mandel-hasselnød småkager helt uden sukker, mel og gluten, er helt klart en af mine top-favoritter, når det gælder Low-Carb, LCHF og KETO lækkerier.

 

Hvorfor bage LCHF/KETO-venlig kage dyrere specialingredienser?

Hvis du sidder og tænker på det spørgsmål, så forstår jeg dig 100%. Først vil jeg fortælle, at jeg udviklede alle mine LCHF/KETO-venlige kageopskrifter i en periode på 3-4 måneder, hvor jeg eksperimenterede med LCHF/KETO livsstilen for at blive klogere.

Det kan også være, du har diabetes, glutenallergi eller bare er nysgerrig.

I den eksperimenterende periode, gav det mening for mig, at afprøve LCHF/KETO livstilens aspekter af – også de såkaldte “sunde” LCHF/KETO kager og snack.

Pssst! Ja, jeg skriver “sunde” i citationstegn, fordi ingen ingrediens, fødevare eller kage er sund eller usund i sig selv – det handler om mængden, vi indtager.

Modsat hvad mange håbefulde LCHF og KETO nybegyndere tror, så kan vi ikke bare spise løs, fordi kage, maden, snacken osv. lever op til LCHF/KETO principperne. I hvert fald ikke, hvis vi ønsker at få eller holde styr på vægten.

Uanset hvilken kostretning, du må foretrække eller føle er den helt rigtige til at hjælpe til at opnå fedttab/vægttab, så er forudsætningen for fedttab/vægttab den samme. Den eneste afgørende faktor for fedttab/vægttab er kalorieunderskud – uanset kostretning.

Derfor skal vi også nyde LCHF/KETO kageopskrifter i sunde mængder. Denne fornuftige tilgang, giver i øvrigt altid mening, for så kan du spise alt det, som du nyder, elsker og holder af – uden at gøre noget mad forbudt.

Tip! Minimer enhver indtagelse af kager, desserter og snacks, hvis du ønsker at optimere et forløb med vægttab. Forbyd ikke alle de fristelser, du elsker, men reducer, minimer og nyd i sunde mængder, der støtter dig i at opnå vægttab og få holdbare resultater.

 

Opskriften på de bedste LCHF/KETO cookies, jeg kender til

Kaffen skal jo ind i mellem forkæles lidt ekstra, og hvis du lever efter LCHF/KETO, så er de knasende sprøde mandel-hasselnød småkager noget der forkæler smagsløgene.

Vejledende kalorieberegning pr. cookie ved 15 styk:

Pr. Cookie: 106 Kalorier, 2,2 Gram kulhydrat, 8,4 Gram fedt, 0,7 Gram Protein.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprøde mandel-hasselnød cookies uden mel og sukker » Glutenfri
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 15
 
Ingredienser:
  • 3 dl Mandler
  • 125 g blødgjort smør
  • 50 g hasselnødder
  • 1 dl Sukrin gold
  • 1 dl Pofiber
  • 1 tsk Bagepulver (Vælg glutenfri)
  • 1 tsk Vaniljepulver
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Hak mandler og hasselnødder med kniv eller i foodprocessor til de hakket fint, dog ikke pulveriseret.
  3. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
  4. På en bageplade beklædt med bagepapir, formes 10-15 ensartede småkager.
  5. Bag dine mandel-hasselnød småkager i 10 - 15 minutter til de er gyldne.
  6. Vigtigt: Lad småkagerne afkøle på den bageplade de er tilberedt på. På den måde holder småkagerne formen indtil de kølet af og er blevet super sprøde.

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

8 KOMMENTARER

  1. Hej Johnny.
    Jeg prøvede de her forleden og må sige at jeg synes fornemmelsen af den knasende kolde sukrin ødelægger småkagen lidt for mig, men den har et godt “sprøde”. Mon man kan udskrifte sukrin gold med noget der ikke “knaser” så meget?

    God og inspirerende side du har 🙂

    • Hej Mette,

      Hvor skønt at høre du finder UPGRADED inspirerende – 1000 tak 😉

      Hmm… den “kolde” fornemmelse vil jeg give dig ret i. Sådan er det med sukker-alkoholer som sukrin.

      Jeg synes dog ikke at opleve den knasende fornemmelse du beskriver.

      – Kan der være noget i tilberedningen der er smuttet? Den knasende fornemmelse kan formentligt fjernes ved at anvende sukrin melis i stedet.

      Ha’ det fantastisk 🙂

    • Hej Heidi,

      Hvis du er okay med at bruge almindeligt mel, har jeg ladet mig fortælle at pofiber kan erstattes cirka 1:1.

      Jeg kender desværre ikke til alternative erstatninger med få kulhydrater, hvis det er vigtigt for dig.

      God fornøjelse

Please enter your comment!
Please enter your name here