
Verdens bedste LCHF brownies med friske jordbær
Prøv opskriften på verdens bedste brownies med friske jordbær og vanilje-creme fraiche » En glutenfri og LCHF-venlig kageopskrift
Jeg kan naturligvis ikke garantere, at dette er verdens bedste opskrift på LCHF brownies, men det er i hvert fald de bedste LCHF brownies, jeg nogensinde har smagt.
Hvorfor har jeg lavet LCHF brownies og Low-Carb desserter?
For år tilbage, besluttede jeg mig for at være nysgerrig på alle de fancy kostretninger, som medier, mennesker og klienter omkring mig fremhævede som noget fantastisk.
Nysgerrig og dedikeret, som jeg er, besluttede jeg mig for på 1 år at afsætte 3 måneder til hver af kostretningerne: KETO/LCHF, PALEO/STENALDERKOST, LOW-CARB, samt at afprøve og praktisere periodisk 16/8 faste.
Hvad jeg lærte af at afprøve de forskellige kostretninger
Jeg indledte min nysgerrige og dedikerede udforskning med fokus på fordele og ulemper i og af de forskellige kost- og spiseretninger. Et spændende og til tider udfordrende og ret besværligt projekt med alle de restriktive mad- og spiseregler og special ingredienser.
Jeg blev meget klogere på de forskellige kost- og spiseretningers fordele og ulemper. Og ja, der er da fordele hist og her at fremhæve, men der er ved gud også ulemper!
Jeg elsker at lave og spise mad, og med huset fuld af dyre specialingredienser, fik jeg eksperimenteret i køkkenet og lavet en masse forskelligt mad og en del LCHF desserter. Bl.a. er opskriften her på LCHF brownies blandt mine LCHF kagefavoritter.
Ude godt, men hjemme bedst
På trods af enkelte fordele hist og her, vendte jeg tilbage til min fleksible spisestrategi, hvor intet er forbudt(med mindre du er allergisk). Jeg trives bedst med nydelse af alt i sunde mængder. Det er en kunst at lære, men det giver så meget frihed, mental ro og balance.
Min forståelse, viden og erfaring om de forskellige kostretninger, gør at jeg kan snakke med, når mine klienter og mennesker omkring mig taler kostretninger. Jeg har opnået en dybere forståelse for “magien”, nogle ser, men kan også hjælpe dem ned på jorden igen.
Dessertkalorier skal også forbrændes… også ved LCHF
De kalorier og den energi, vi indtager fra LCHF, KETO og Low-Carb lækkerier skal fortsat forbrændes, så glem tanken om at kunne spise hensynsløst af lækkerierne – bare fordi du lever efter en fancy kostretning.
En sund (vægt)balance handler om sunde mængder!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 3 æg
- 200 gram 70-80% mørk chokolade
- 200 gram smør
- 100 gram sukrin gold (kan undlades, men kagen vil blive mindre sød)
- 100 gram mandelmel
- 6 tsk kakaopulver
- 2 tsk loppefrøskaller
- 1 dl kaffe (vælg evt. din favoritkaffe)
- 2 tsk bagepulver
- 1 håndfuld valnødder
- Server evt. med frisk jordbær og 38% creme fraiche med vaniljepulver
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved svag varme.
- Hak valnødderne groft.
- Når smør og chokolade er smeltet, tages kasserollen af varmen og resten af ingredienserne blandes i.
- Rør ingredienserne godt sammen og hæld dejen i en passende form beklædt med bagepapir.
- Bag din brownie i ovnen i ca 20-25 minutter. Tjek med en tandstik/kødnål hen mod bagetidens slutning, for at tjekke om den er gennembagt.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB
– Bon appétit –