SÆT REALISTISKE MÅL OG FORVENTNINGER TIL HELE ÅRET

ALLE DAGE IKKE ER LIGE GODE

Alle dage er ikke lige gode, og derfor er det vigtigt, at vi afstemmer vores mål og forventninger realistisk ift. den virkelige verden.

De fleste af os har en travl hverdag, og det kan være svært at balancere arbejde, familie, venner og personlige mål og forventninger. Men hvis du oven i sætter urealistiske mål og forventninger til dig selv, kan det føre til stress, frustration og fiasko.

I dette blogindlæg vil vi se nærmere på, hvorfor det er vigtigt, at du afstemmer dine mål og forventninger i forhold til din normale (måske ofte travle) hverdag, og hvordan dette kan hjælpe dig med at opnå mere succes på en holdbar og realistisk måde.

SE OGSÅ: DET OFTE OVERSETE PROBLEM VED AT NÅ DINE MÅL I LIVET

 

Hvorfor realistiske mål er vigtige

At sætte realistiske mål er vigtigt, fordi det giver dig mulighed for at føle dig succesfuld og opnå succes på en mere holdbar og langsigtet måde. Sætter vi for urealistiske mål, kan det føre til, at vi bliver overvældede, stressede og endda demotiverede i processen.

Realistiske mål giver dig mulighed for at bryde dine større mål ned i mindre delmål og mere opnåelige skridt, hvilket gør det lettere for os at forblive fokuserede og motiverede.

SE OGSÅ: ANERKEND DINE SMÅ FREMSKRIDT, NÅ I MÅL OG FÅ SUCCES

 

Forståelse af vores travle hverdag

For at sætte realistiske mål og forventninger er det vigtigt at forstå vores travle hverdag og de begrænsninger, vi kan have. Vi kan ikke altid kontrollere, hvad der sker i vores liv, og nogle gange er vores dage mere udfordrende end andre.

Det kan være en uventet arbejdsopgave, en sygdom eller en ændring i vores rutine. Derfor er det vigtigt at tage hensyn til disse faktorer, når vi sætter vores mål og forventninger.

SE OGSÅ: INFO-FÆLDEN afholder mange fra at nå mål og skabe resultater!

 

Sæt realistiske mål i praksis

Nu hvor vi har forstået, hvorfor realistiske mål er vigtige, og hvordan vi skal forstå vores travle hverdag, kan vi se på, hvordan vi kan sætte realistiske mål i praksis.

SE OGSÅ: Hvorfor “Jeg starter på… mandag” oftest spænder ben for dig

At sætte realistiske mål i praksis kan være en udfordring, men det kan hjælpe dig med at opnå større succes og følelse af tilfredshed i din hverdag.

Her er nogle tips til, hvordan du kan sætte realistiske mål i praksis:

  1. Identificer målet: Start med at identificere, hvad du gerne vil opnå helt præcist, konkret og nærværende. Fjern så meget uklarhed som overhovedet muligt.
  2. Giv forløbet dyb mening: Hvorfor er det vigtigt for dig. Vær specifik, konkret og gerne følelsesfokuseret, når du definerer, fremhæver og forstærker dit “HVORFOR”.
  3. Bryd dine mål ned i mindre skridt: Store mål og længere målsætninger er ofte overvældende, hvorfor det giver mening at bryde dem ned i mindre og mere opnåelige skridt. Det vil hjælpe dig til at forblive motiveret og opleve succes mod slutmålet.
  4. Fastlæg en realistisk tidsramme: Vær realistisk i forhold til din travle hverdag. Gør ligeledes en indsats for at tage hensyn til eventuelle forhindringer eller begivenheder, der kan påvirke din tidsplan. Du kender bedst selv dit “typiske” liv.
  5. Vær OBS på dine begrænsninger: Vær realistisk i forhold til, hvad du realistisk set kan magte, præstere og udrette på en dag – også de travle dage. Giv dig selv lov til at hvile, genoplade og restituere, når det er nødvendigt.
  6. Hold dig selv ansvarlig: Hold dig selv ansvarlig for dine mål ved at skabe en fast køreplan og en realistisk tidsramme, som giver dig mulighed for at tracke din fremgang.
  7. Gør dit mål offentligt: Del dine mål og forventninger med en støttende omgangskreds, og bed dem gerne om hjælp, støtte og opbakning. Du kan også med fordel involvere en ansvarlighedspartner fx en coach, som holder dig fokuseret og motiveret mod målet.

SE OGSÅ: HAR DU TÆNK OVER DIT “HVORFOR” I FORANDRINGEN?

LÆS OGSÅ: STYRKEN AF DIT “HVORFOR”, ER AFGØRENDE FOR SUCCES

 

FÅ STYR PÅ DINE MÅL OG FORVENTNINGER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her