Blomkålsris med smør og fløde – Nemt og lækkert Low-Carb alternativ til ris

Blomkålsris (med smør og fløde)

6 – 8 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  15min
LCHF | LOW-CARB | KETOGENIC

En genial måde at få flere grøntsager ind i kosten… 

Her får du en af mine tilbehørsfavoritter. Blomkålsris med smør og fløde er super nemt at lave, de smager fantastisk, og så kan de anvendes som tilbehør i mange sammenhænge. Blomkålsrisene anvender jeg altid når dagens ret er boller i karry.

Almindelige ris består af mange hurtige kulhydrater, og er enormt kalorierige ift. dette meget sundere alternativ. Jeg anvender altid blomkålsris, til måltider med ris, og vis ikke jeg tager meget fejl, så kommer du ikke til at savne almindelige ris ved at gøre det samme.

Blomkålsris kan holde sig i køleskabet 3-4 dage, derfor kan du med fordel rive en større mængde på en gang.

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Blomkålsris med smør og fløde
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 8
 
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 1 dl 38% fløde (OBS. Jo mindre, des færre kalorier)
  • 50 - 75 g smør (OBS. Jo mindre, des færre kalorier)
  • 1,5 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Skyl blomkålet og grovdel det i mindre stykker.
  2. Kør blomkålsstykkerne igennem det mellemste rivejern i foodprocessoren. Alternativt kan blomkålet rives på et manuelt rivejern.
  3. Smelt smørret på en stor pande ved middel til høj varme. Hæld det snittede blomkål i det smeltede smør på panden. Vend løbende rundt i blomkålsrisene gennem cirka 5 minutter.
  4. Dæmp varmen til middel og tilsæt fløde, salt og peber.
  5. Giv blomkålsrisene 5 minutter mere, hvor du fortsat vender godt rundt i dem.
  6. Nu er dine blomkålsris klar til servering - velbekomme.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here