4 nemme og lækre opskrifter på blomkålsris
Få flere grøntsager ind i hverdagen med de 4 nemme og lækre måder at tilberede blomkålsris på » Et sundt og kalorielet alternativ til ris
Her får du en af mine tilbehørsfavoritter. Ris af blomkål er super nemme at lave, de smager fantastisk, og så kan de anvendes som tilbehør i mange sammenhænge.
I følgende opskrifter anvendes blomkålsrisene som hovedingrediens:
- Smagfuld boller i kokos-karrysovs med ris af blomkål
- Smagfuld kødsovs med revet parmesanost og kogte blomkålsris
- Kylling i karry med broccoli i blomkålsris og sauteret bønne-champignonmix
- Røget laks med dildspidser, ris af blomkål og flødestuvet spinat
Nå ja, og så Calzone-favoritterne…
- Blomkåls-cheddarcalzone med tomatsovs, kylling og pepperoni
- Tjek selv de 7 andre calzonevarianter ud » Klik her
Slanketip, kalorietrick og et skønt alternativ til ris i opskrifter
Vil du gerne opnå vægttab og få bedre styr på vægten – én gang for alle?
Almindelige ris indeholder en hel del kulhydrater og dermed kalorier. Hvis du begynder at anvende ris af blomkål i dine måltider med ris, får du meget mere mæthed per kalorie og spare over 80% kalorier i forhold til almindelige ris i dine opskrifter med ris.
OBS. Besparelsen i kalorier er naturligvis afgjort af, at vi ikke tilføjer ekstra kalorier til blomkålsrisene fra olier, fløde, smør osv.
Ris af blomkål kan fryses ned og holder sig også fint i køleskabet i 3-4 dage. Lav derfor gerne en større mængde på en gang.
PS. De færdigkøbte ris er ligeså gode, fine og sunde som dem vi selv laver, så er du ikke fan af køkkentjansen, så køb færdigsnittede ris af blomkål, salater og andet grønt.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 blomkål
- 1-1,5 tsk salt
- Skyl og del dit blomkål i grove stykker, så det kan komme gennem mundingen på din foodprocessor eller anden rivejerns-køkkenmaskine. Alternativt kan blomkål rives i hånden.
- Kør blomkålsstykkerne igennem det mellemste rivejern i foodprocessoren.
- Uanset valg af tilberedningsmetode, smages risene afslutningsvist til med salt, peber osv.
- Hæld dine blomkålsris i en gryde. Dæk risene med vand, og lad dem koge i 7-10 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft (eller cirka der omkring, hvis du tilbereder andet i forvejen).
- Hæld dine blomkålsris i et ildfast fad (egnet til ovnen), og ovnbag blomkålsrisene i 15 minutter.
- Giv en pande høj varme. Lad evt. en klat smør (15-20 gram) til panden.
- Hæld dine blomkålsris på panden, og steg dem gennem 5-7 minutter under jævnlig omrøring.
- Hæld de snittede blomkålsris i en mikroovnsegnet fad. Tildæk gerne blomkålsrisene med mikroovnsegnet plast med huller, vita wrap, husholdningsfilm eller lignende.
- Giv dine blomkålsris 3-4 minutter ved fuld effekt i mikroovnen.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]