Elsker du også avocado, rejer og æg?
Prøv min nemme, sunde og lækre madopskrift på cremet avocado, friske rejer med dild og smilende æg med små tomater
På gråvejrsdage elsker jeg, at lave en madopskrift som denne her. Det invitere på en eller anden måde solen indenfor gennem maven. Når jeg nyder en omgang cremet avocado med rejer og smilende æg, så forbinder jeg det med sol og sommer på terrassen.
Når du har travlt eller bare ønsker nem, sund og lækker med på rekordtid, så er opskriften her også genial. Måltidet kan laves klar på under 15 minutter – det er kvikt!
Hånden på hjertet. Det her er en af mine store personlige favoritter, når det gælder hurtige og lækre måltider. Jeg elsker avocado, jeg elsker rejer, og jeg elsker smilende æg. Det hele i kombination smager helt fantastisk.
Er avocado eller avokado egentlig sundt?
Ja, overordnet set, så er avocado sundt, men ligesom alt andet, handler det om, hvilke mængder vi indtager. Avocado spisning i stor stil og ofte, kan sagtens blive benspænder for vægtbalancen og et holdbart vægttab.
Vi taber os fx ikke af at spise sundt. Provokerende påstand, ikke? Men den er sand, for vægttab afgøres ikke af, hvorvidt vi spiser sundt, men af om vi er i kalorieunderskud.
LÆS OGSÅ: SUNDE KALORIER KAN OGSÅ SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB
Skal jeg så ikke spise avokado / avokado?
Nej, det eneste du helst skal øve dig på, er at reducere din sort/hvid tænkning. Du skal ikke enten eller spise noget, men nyde mad og drikke, du elsker, i sunde mængder der støtter dig i kroppen og livet, du ønsker.
Vær blot OBS på sunde kalorier også kan løbe op og spænde ben for vægten og vægttabet.
Måltidet her er overordnet set – ren raketbrændstof til din krop og hjerne. Sunde fedtkilder, mættende proteiner og et godt skud vitaminer og mineraler. Suppler evt. måltidet op med en ekstra skål grøn salat, hvis du er mere sulten.
SE OGSÅ: Jo, “sund” mad kan (også) gør dig federe og forhindre vægttab
Prøv også de tre andre avocado-opskriftsfavoritter:
- Avocadosalat med store rejer, dildcreme og hakkede mandler
- Smagfuld avocadosalat med smilende æg og serranoskinke
- Spidskålswrap med tunmousse, persillecreme og cremet avocado
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 æg
- 100-150 gram rejer (gerne fra lage, de er bedst)
- ½ moden avocado
- 3 små snack tomater
- ½ økologisk citron
- 1 dusk frisk dild eller tørrede dildspidser
- ½ tsk salt
- ½ peber (gerne sort friskkværnet)
- Fyld 1-2 cm vand i bunden af en gryde, og læg ægget (eller flere æg) i grydens vand.
- Bring vandet i kog ved høj varme. Når vandet koger, så skruer du ned til middel varme, og indstiller din tidstagning til 6 minutter. Afkøl herefter ægget (eller æggene) under koldt vand.
- Halver avocadoen, fjern stenen og tag forsigtigt avocadokødet ud af skallen med en ske.
- Anret den ene eller begge halvdele af avocadoen på en tallerken, og top af med friske rejer og dild.
- Skyl og halver de små snack tomater og anret dem på tallerkenen.
- Pres saften fra en halv økologisk citron ud over rejerne og avocadoen. Riv evt. lidt økologisk citronskal ud over rejer og avocado også - det smager skønt!
- Pil ægget (eller æggene). Halver og anret halvdelene på tallerkenen. Krydr med salt og peber.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]