Cremet avocado, friske rejer med dild og smilende æg med små tomater

Cremet avocado, friske rejer med dild og smilende æg med små tomater
Cremet avocado, friske rejer med dild og smilende æg med små tomater

Nyd avocado, friske rejer, smilende æg og små tomater

Prøv en nem, sund og super lækker frokostopskrift på cremet avocado, friske rejer med dild og smilende æg med små tomater

På gråvejrsdage elsker jeg, at lave en madopskrift som denne her. Det invitere på en eller anden måde solen indenfor gennem maven. Når jeg nyder en omgang cremet avocado med rejer og smilende æg, så forbinder jeg det med sol og sommer på terrassen.

Når du har travlt eller bare ønsker nem, sund og lækker med på rekordtid, så er opskriften her også genial. Måltidet kan laves klar på under 15 minutter – det er kvikt!

Hånden på hjertet. Det her er en af mine store personlige favoritter, når det gælder hurtige og lækre måltider. Jeg elsker avocado, jeg elsker rejer, og jeg elsker smilende æg. Det hele i kombination smager helt fantastisk.

Er avocado eller avokado egentlig sundt?

Ja, overordnet set, så er avocado sundt, men ligesom alt andet, handler det om, hvilke mængder vi indtager. Avocado spisning i stor stil og ofte, kan sagtens blive benspænder for vægtbalancen og et holdbart vægttab.

Vi taber os fx ikke af at spise sundt. Provokerende påstand, ikke? Men den er sand, for vægttab afgøres ikke af, hvorvidt vi spiser sundt, men af om vi er i kalorieunderskud.

Læs også: SUNDE KALORIER KAN OGSÅ SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB

Skal jeg så ikke spise avokado / avokado?

Nej, det eneste du helst skal øve dig på, er at reducere din sort/hvid tænkning. Du skal ikke enten eller spise noget, men nyde mad og drikke, du elsker, i sunde mængder der støtter dig i kroppen og livet, du ønsker.

Vær blot OBS på sunde kalorier også kan løbe op og spænde ben for vægten og vægttabet.

Måltidet her er overordnet set – ren raketbrændstof til din krop og hjerne. Sunde fedtkilder, mættende proteiner og et godt skud vitaminer og mineraler. Suppler evt. måltidet op med en ekstra skål grøn salat, hvis du er mere sulten.

Prøv også de tre andre avocado-opskriftsfavoritter: 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Cremet avocado, friske rejer med dild og smilende æg med små tomater
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 1
 
Ingredienser:
 • 1 æg
 • 100-150 gram rejer (gerne fra lage, de er bedst)
 • ½ moden avocado
 • 3 små snack tomater
 • ½ økologisk citron
 • 1 dusk frisk dild eller tørrede dildspidser
 • ½ tsk salt
 • ½ peber (gerne sort friskkværnet)
Sådan gør du:
 1. Fyld 1-2 cm vand i bunden af en gryde, og læg ægget (eller flere æg) i grydens vand.
 2. Bring vandet i kog ved høj varme. Når vandet koger, så skruer du ned til middel varme, og indstiller din tidstagning til 6 minutter. Afkøl herefter ægget (eller æggene) under koldt vand.
 3. Halver avocadoen, fjern stenen og tag forsigtigt avocadokødet ud af skallen med en ske.
 4. Anret den ene eller begge halvdele af avocadoen på en tallerken, og top af med friske rejer og dild.
 5. Skyl og halver de små snack tomater og anret dem på tallerkenen.
 6. Pres saften fra en halv økologisk citron ud over rejerne og avocadoen. Riv evt. lidt økologisk citronskal ud over rejer og avocado også - det smager skønt!
 7. Pil ægget (eller æggene). Halver og anret halvdelene på tallerkenen. Krydr med salt og peber.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here