Opskrift på blomkålsmos
Nem opskrift på cremet blomkålsmos lavet af most blomkål med flødeost, hvidløg og persille » Perfekt som tilbehør
Har du også et krydderurtebed med persille i haven eller vindueskarmen? Så gør brug af det – nyd din skønne persille i din madlavning fx denne opskrift på blomkålsmos.
Hvad end du disker op med: Steak, lam, fugl, fisk eller noget helt andet, så er cremet blomkålsmos med flødeost og frisk persille lækkert som tilbehør.
Jeg har efterhånden lavet flere forskellige varianter af blomkålsmos. Indtil videre synes jeg, at denne udgave med frisk persille og hvidløg, er specielt lækker som tilbehør til vildt kød, oksekød og lammekød. Prøv blomkålsmosen af snarest…
Er du ikke meget for hvidløg, så kan du sagtens undlade hvidløget i opskriften. Du får stadig en skøn blomkåls-persillemos, der smager så fuglende synger!
Prøv også mine andre varianter af blomkålsmos her:
- Luftig blomkålsmos med flødeost og frisk purløg
- Cremet blomkålsmos med flødeost og havsalt
- Cremet blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt
- Ostegratineret blomkålsmos med spinat og peberfrugt
Find også mine mange andre opskrifter med blomkålsmos via linket her
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 stk blomkålshoved
- 50 - 100 gram flødeost med pikant eller urtesmag (Jo mindre, des færre kalorier)
- 2 fed hvidløg
- 1 dusk frisk persille
- 1 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- Skyl og snit blomkålshovedet i mindre stykker a' cirka 2 x 2 cm eller der omkring.
- Pil og pres de to fed hvidløg og hæld hvidløg og det snittede blomkål i en gryde. Tildæk blomkål og det pressede hvidløg med vand. Kog blomkålen mør i 20 minutter.
- Hæld kogevandet fra den møre blomkål, og lad det dampe af i et par minutter, over den varme kogeplade.
- Find elpiskeren frem og pisk flødeost, salt og peber sammen med det møre blomkål.
- Pisk til blomkålsmosen er lækker og luftig. Vask og snit den friske persille og bland det med blomkålsmosen. Pynt med en dusk persille på toppen af herligheden.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Fik lavet denne mos til andebryst og bønner med perleløg igår, den smagte fantastisk og med en mand der ellers ikke røre smøreost, så fandt jeg endelig en måde at få ham til at spise dette ! Tak for endnu en herlig ret
Mvh Annika Elisabeth
Uhm… Det lyder dejligt Annika 😀
Hehe… der fik du ham hva’? 🙂
Hvor er det skønt at høre, du finder glæde i min inspiration.
Fortsat rigtig god fornøjelse & god søndag 😀
Cremet blomkålsmos med flødeost…. Mums, det er ikke sidste gang det bliver serveret. Dertil fik vi luksus karbonader som også var rigtig gode, dog var der ingen grund til at bruge flæskesvær til panereingen! Men jo, det er helt sikkert ikke sidste gang det bliver lavet
Hvor er det super dejlig feedback – tusinde tak fordi du har taget dig tid til at skrive om din skønne oplevelse.
God sommer 😉