Cremet blomkålsmos med flødeost, hvidløg og frisk persille

Cremet blomkålsmos med flødeost, hvidløg og frisk persille » Nemt tilbehør
Cremet blomkålsmos med flødeost, hvidløg og frisk persille » Nemt tilbehør

Prøv blomkålsmos med flødeost, hvidløg og frisk persille

Her får du en nem, sund og lækker opskrift på cremet blomkålsmos med flødeost, hvidløg og frisk persille » Perfekt som tilbehør

Har du også et krydderurtebed med persille i haven eller vindueskarmen? Så gør brug af det – nyd din skønne persille i din madlavning fx denne opskrift på blomkålsmos.

Hvad end du disker op med: Steak, lam, fugl, fisk eller noget helt andet, så er cremet blomkålsmos med flødeost og frisk persille lækkert som tilbehør.

Jeg har efterhånden lavet flere forskellige varianter af blomkålsmos. Indtil videre synes jeg, at denne udgave med frisk persille og hvidløg, er specielt lækker som tilbehør til vildt kød, oksekød og lammekød. Prøv blomkålsmosen af snarest…

Er du ikke meget for hvidløg, så kan du sagtens undlade hvidløget i opskriften. Du får  stadig en skøn blomkåls-persillemos, der smager så fuglende synger!

 

Prøv også mine andre varianter af blomkålsmos her:

Lad dig inspirere af mange flere opskrifter med blomkålsmos – Klik her

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Cremet blomkålsmos med flødeost, hvidløg og frisk persille » Nemt tilbehør
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 stk blomkålshoved
  • 50 - 100 gram flødeost med pikant eller urtesmag (Jo mindre, des færre kalorier)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dusk frisk persille
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Skyl og snit blomkålshovedet i mindre stykker a' cirka 2 x 2 cm eller der omkring.
  2. Pil og pres de to fed hvidløg og hæld hvidløg og det snittede blomkål i en gryde. Tildæk blomkål og det pressede hvidløg med vand. Kog blomkålet mør i 20 minutter.
  3. Hæld kogevandet fra den møre blomkål, og lad det dampe af i et par minutter, over den varme kogeplade.
  4. Find elpiskeren frem og pisk flødeost, salt og peber sammen med det møre blomkål.
  5. Pisk til blomkålsmosen er lækker og luftig. Vask og snit den friske persille og bland det med blomkålsmosen. Pynt med en dusk persille på toppen af herligheden.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

4 KOMMENTARER

  1. Fik lavet denne mos til andebryst og bønner med perleløg igår, den smagte fantastisk og med en mand der ellers ikke røre smøreost, så fandt jeg endelig en måde at få ham til at spise dette ! Tak for endnu en herlig ret

    Mvh Annika Elisabeth

  2. Cremet blomkålsmos med flødeost…. Mums, det er ikke sidste gang det bliver serveret. Dertil fik vi luksus karbonader som også var rigtig gode, dog var der ingen grund til at bruge flæskesvær til panereingen! Men jo, det er helt sikkert ikke sidste gang det bliver lavet

Please enter your comment!
Please enter your name here