Nem opskrift på blomkålsris
Spar over 90% af kalorierne i dine risretter ved at bruge ris af blomkål » Prøv min nemme opskrift på blomkålsris
Blomkål har utroligt mange anvendelsesmuligheder, sikkert flere end du umiddelbart tror. Nedenfor giver jeg dig et indblik i nogle af anvendelsesmulighederne af blomkålsris.
Personligt synes jeg ris af blomkål smager bedre end almindelige hvide ris, de er sundere ernæringsmæssigt og så indeholder de kun en brøkdel af kalorierne ift. almindelige ris.
SE OGSÅ: BLOMKÅLSRIS – FÅ MERE MÆTHED PR. KALORIE OG TAB DIG
Ris af blomkål er et kalorielet alternativ til almindelige ris
Ris af blomkål indeholder under 10 procent af kalorierne almindelige ris indeholder, hvorfor udskiftningen kan gøre en stor forskel, hvis du jævnligt spiser risretter.
Vi kan altså relativt nemt reducere kalorierne fra de cirka 350 kalorier pr. 100 gram (ukogte) almindelige ris til blot 25 kalorier pr. 100 gram for blomkålsris – Wauw!
Går du med ønsket om et holdbart vægttab, så kan ris af blomkål hjælpe dig til at reducere en stor mængde kalorier i dine måltider, hvor ris indgår.
Ris af blomkål er en slanke- og sundhedsmæssig genistreg.
Prøv fx madopskrifterne nedenfor med ris af blomkål:
- Hjemmelavet boller i karry med blomkålsris og broccoli
- Røget laks med dildspidser, blomkålsris og flødestuvet spinat
- Blomkålscalzone med soltørrede tomater, skinke, pepperoni og pikantost
Sådan gør du madlavningen nemmere
Lav rigeligt med blomkålsris på en gang, og spar tid på madtilbehøret i hverdagen. Hiv blot blomkålsrisene frem som tilbehør til forskellige retter gennem 3-4 dage. De holder sig fint i køleskabet en lille ugens tid, og blomkålsrisene er ydermere fryseegnede.
PS. Hvis blomkålsrisene skal nydes til fiskeopskrifter, kan du prøve at give de færdige blomkålsris saften fra en halv citron, samt lidt revet citronskal. Husk at citronen i så fald, skal være økologisk.
Pointen er, at citron-twistet smager himmelsk til fisk!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 helt blomkål (1 – 1,5 kg)
- 1 liter vand
- 1 tsk havsalt eller almindelig salt
- ½ tsk sort peber (gerne friskkværnet)
- Snit, riv, hak eller kør blomkålen gennem foodprocessorens mellemste rivejern. Sidstnævnte er klart det nemmeste og hurtigste, men det er muligt at lave blomkålsris med håndkraft.
- Fyld en passende gryde med vand, og bring vandet i kog. Hæld de snittede blomkålsris i det kogende vand, og lad blomkålsrisene dampe/koge i 5-7 minutter. Rør gerne i gryden undervejs.
- Når blomkålsrisene er færdigtilberedte, hældes vandet fra gennem et dørslag eller en sigte. Krydr de færdige blomkålsris havsalt og friskkværnet sort peber inden servering.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Spændende og sunde retter
Præcis og tusinde tak Anni 😉
God weekend
Mvh Johnny Christensen