HOLD STYR PÅ VÆGTEN FØR, UNDER OG EFTER FESTER

ELSKER DU AT FESTE IGENNEM?

Du er måske typen der elsker (90’er) fester mm., og samtidigt ønsker at holde bedre styr på vægten, sundheden og din generelle trivsel.

På en solbeskinnet dag, blev VI ELSKER 90’erne afholdt i Aalborg. Jeg tager dig med før, under og efter 90’er festen, og giver dig mine allerbedste tips til at holde styr på vægten, mens du giver den gas til festen.

SE OGSÅ: Går du (altid) ALL-IN, når det er tid til weekend, hygge og festhumør?

Du kan naturligvis ikke kun bruge de mange gode slanketips til 90’er fester. De fungerer nemlig fantastisk til at holde den sunde balance på dage med andre fester, fødselsdage og fristelsesrige arrangementer ift. mad, drikke, motion, mindset osv.

SE OGSÅ: ER DU FESTABEN, DER ØNSKER SIG HOLDBART VÆGTTAB?

Kompensation kan være både sundt og usundt

Det er vigtigt for mig at understrege, at de forskellige tips jeg deler ikke skal helt eller delvist udføres for at være rigtig eller god nok.

Hvorfor skriver jeg det? Fordi tvangsdreven kompensationstænkning er en lidelse, hvor den berørte har et dysfunktionelt forhold til krop, mad og motion. Kompensationstænkning i overdreven grad, kræver derfor ofte professionel hjælp.

Men du er hverken syg eller ramt af en behandlingskrævende sindslidelse, hvis du spiser lidt mindre og motionere lidt mere her og der, for at kompensere lidt smart for et øget kalorieindtag ved en festlig lejlighed. 

 

Motioner lidt mere før og efter festen

Du kan opnå en række fordele for din krop og dit velbefindende, ved at motionere, træne og være aktiv før og efter kalorierige fester, fødselsdage, fristelsesfyldt arrangementer osv.

Før festen kan du forbrænde kalorier og “på forhånd” give lidt mere plads til et senere kalorieindtag. Motion, træning og aktivitet kan også øge din efter-forbrænding og hjælpe dig til at regulere dit blodsukker og dit humør, hvilket kan hindre overspisning.

SE OGSÅ: GØR DET HER, NÅR DU ER I TIDSNØD IFT. PLANLAGT MOTION

Efter festen kan motion forbrænde nogle af de ekstra kalorier, du har indtaget fra mad, alkohol snacks mm, og dermed hjælpe dig og din krop “back on track” hurtigere.

SE OGSÅ: JO, LIDT MOTION ER MEGET BEDRE END INGENTING

Motion skal ikke bruges som tvangsmæssig kompensation for overspisning, men som en smart måde at holde styr på vægten og en sund livsstil.

SE OGSÅ: Når “Jeg dyrker motion senere…” bliver lig med INGEN MOTION

 

Gem (lidt) kalorier til senere på dagen

Når du ved, du skal feste igennem senere, og eller skal ud at spise (kalorierigt) senere på dagen, så kan det give mening at spise kalorielet først på dagen. Nogen trives også fint med at springe et måltid helt over, mens andre ikke gør.

Find ud af hvad du trives bedst med. Undgå for alt i verden en tilstand med voldsomt sult, da det kan føre til senere overspisninger, som ikke hjælper dig vægt- og trivselsmæssigt.

SE OGSÅ: GØR DIT VÆGTTAB (LIDT) NEMMERE, BEGYND PÅ DET HER

Lad ikke dine “smarte” indsatser blive usmarte og ødelæggende.

SE OGSÅ: DE 5 BEDSTE TIPS MOD TØMMERMÆND » RÅD DER VIRKER!

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her