ER CASHEWNØDDER GODE AT SPISE FOR VÆGTTAB?

ER CASHEWNØDDER GODE AT SPISE FOR VÆGTTAB
ER CASHEWNØDDER GODE AT SPISE FOR VÆGTTAB

CASHEWNØDDER SMAGER SKØNT

Ja, men er cashewnødder hjælpsomme, hvis du ønsker vægttab, eller spænder nødder ben på vægttabsrejsen?

Skulle jeg vælge en favoritnød, så er det cashewnødder. Men jeg skal fortælle dig en lille hemmelighed – jeg køber meget sjældent mine favoritnødder. Ved du hvorfor? Fordi jeg alt for nemt får spist for mange kalorier, hvis jeg køber den ofte eller i for store mængder.

Elsker du også cashewnødder, en anden slag nød eller bare nødder helt generelt? Så er artiklen skrevet til dig – specielt hvis du drømmer om vægttab og bedre vægtbalance.

SE OGSÅ: SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

 

NØDDER ER EN SUND SNACK

…er en sandhed med modifikationer. Ja, nødder indeholder sunde olier, vitaminer og mineraler – helt sikkert. Nødder er også bare en ekstremt energitæt fødevarer, der grundet deres sunde fedtkilder også indeholder en hel del kalorier.

Nej, du skal ikke forbyde nødder fra nu af. Nødder kan fint udgør en sund snack og fungere som en slags mellemmåltid ind i mellem, samt indgå som en del af en vægttabsrejse, men mængderne kan hurtigt løbe op!

SE OGSÅ: KALORIER FRA SUND MAD KAN OGSÅ STOPPE DIT VÆGTTAB

 

NØDDER ER NEMME AT SPISE MANGE AF

Nødder er en “nem at spise” snack, der er utrolig rig på kalorie, og den kombi gør spisning af nødder fx cashewnødder til en typisk benspænder for vægtbalance og vægttab. Jeg har to videoer om nødder ift. vægttab, som jeg vil anbefale dig at tjekker ud.

SE HER: SPISER DU FOR MANGE SUNDE NØDDER, KAN DU BLIVE TYK

SE HER: SPÆNDER DIN “LILLE SULT” BEN FOR DIT VÆGTTAB?

Der er ikke noget “rigtigt” og “forkert” valg, men noget at tænke over, hvis du ofte har tendens til at snacke nødder og gerne vil have bedre styr på vægten. Snackingvaner er noget de fleste af os med fordel kan arbejde med, hvis vægten “driller”.

Forbyd ikke dig selv at snacke, for det vil sjældent holde ret længe. Arbejd i stedet med at få bedre styr på dine snackingmængder, så det går fra usunde mængder til sunde. Små holdbare forbedringer giver dig holdbare forandringer, der kan holde resten af livet.

 

SÅDAN FÅR DU STYR PÅ DINE SNACKINGVANER

Nu har du fået ny bevidsthed og nye indsigter om nødder, og nogle gange er nødder fint som snack. Andre gange er druer eller noget andet et bedre valg. Som illustrationen viser, kan du fx få en meget større mængde vindruer for samme kalorier som få cashewnødder.

Når du køber nødder, eller for den sags skyld chips, slik og andre snacks, så arbejde med at tage mere portions- og situationskontrol fremover. De fleste af os “lider” af enhedsbias, hvilket vil sige at vi har tendens til at spise op, spise portionen, posen osv.

Får vi først taget hul på (indsæt selv fristelse fx posen med cashewnødder), så tager vores autopilot ofte over, hvorefter vi spiser indtil der ikke er flere nødder, chips, snacks i posen.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

 

SPISER DU MED “AUTOMATARM”?

Nå, du kender godt “automatarms-effekten”. Det er præcis derfor, at du skal tage styringen på forhånd over mængden, du “frister” dig selv med fx foran fjernsynet. For når filmen går i gang, starter en lyststyrret og nærmest fuldautomatisk spisning hos de fleste.

SE OGSÅ: BIOGRAFFILM FEDER IKKE, MEN DET GØR HYGGESPISNING

Det gælder også i biografens mørke, hvor alt det, du købte inden filmen pludselig er væk, når filmen slutter. Købe mindre, nyd mere – hvis vægttab og vægtbalance er målet.

SE OGSÅ: HVOR MANGE FEDENDE BIOGRAFTURE HAR DU PÅ ET ÅR?

Jeg håber, mine indlæg hjælper dig til større indsigt i dine mulige benspændere, så du kan lykkes bedre fremadrettet.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DIN SNACKING

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her