FÅ STYR PÅ DINE SLIKVANER, FOR DET VI KØBER, SPISER VI

FÅ STYR PÅ DINE SLIKVANER

Vores indkøbsvaner følger ofte det samme mønster uge efter uge, og ønsker du et vægttab, så få styr på dine slikvaner og indkøbsvaner

Når det er fredag (lørdag eller weekend), har de fleste mennesker slikvaner, hvor der købes en stor portion snolder med hjem, for nu skal der hygges, som vi plejer, efter en hård uge.

Nogle mennesker køber, som en del af et fast indkøbsmønster, alverdens lækre fristelser med hjem – hver gang de handler ind.

Slik, fristelser og andre lækkerier fra det søde liv er ikke et problem i sig selv, men det kan mængderne hurtigt blive.

Når balancen over tid tipper fra sunde mængder til usunde mængder fristelser i vores slikvaner og indkøbsvaner, ender vores krop, vægt og liv nemt på et uønskeligt skråplan.

SE OGSÅ: DROP RØVERHISTORIERNE OG RE-DESIGN DIT MADMILJØ

 

Alle mennesker består af et bundt faste vaner

Vi har alle en masse vaner som i høj grad er definerende for, hvordan vores krop, vægt og liv ser ud på nuværende tidspunkt. Når vi oplever en dalende livsglæde, velvære og generel balance i livet, så er det et følelsesmæssigt råb om indgriben.

SE OGSÅ: DINE EGNE KALORIEFÆLDER SPÆNDER BEN FOR VÆGTTAB

Mange tror fejlagtigt, at det rigtige sted at starte, er at gøre alt “usundt” forbudt, men det er typisk aldrig holdbart. Et lang bedre sted at starte, er fx at få styr på indkøbsvanerne, som har en ofte afgørende indflydelse på vores hjemlige madvalg og spiseadfærd.

Dine indkøbsvaner påvirker i høj grad din sundhed, vægt og velvære, hvorfor det ofte er godt at starte din vægttabsrejse gennem et målrettet arbejde med dine indkøbsvaner.

SE OGSÅ: Ligegyldig merspisning findes ikke » STOP, det gør en stor forskel!

 

DET DU KØBER MED HJEM, SPISER DU

Når du handler ind, træffes mange fremtidige madvalg på kort tid, og dine indkøb påvirker derfor din krop, sundhed og vægt i høj grad.

Hvis du køber sundt og næringsrigtigt mad, vil vi typisk spise sundere og mere næringsrigt. Omvendt, hvis du hovedsageligt køber “usundt” og kalorieholdigt mad, vil det med stor sandsynlighed for en negativ indflydelse på din krop, sundhed og vægt.

Jo bedre et madmiljø du skaber, des nemmere er det at leve sundere.

Hvis du primært har sundt og næringsrigtigt mad i dit køkken, vil det være nemmere at vælge sunde valg, når du er sulten eller trænger til en snack. Omvendt, vil et madmiljø med mange usunde og kalorieholdige madvalg gøre det sværere for dig at lykkes.

SE OGSÅ: Ryd op i dine dårlige madvaner, og gør det nemmere at leve sundt

 

Brug bedre indkøbsvaner som vej til varigt vægttab

Når du ønsker at tabe dig, komme i form eller forbedre din sundhed, kan det være en glimrende idé at starte med at arbejde med, ændre og forbedre dine indkøbsvaner.

Ad denne vej sikrer du dig, at du har sundt og næringsrigtigt mad i dit køkken. Når dine skåle, skuffer og skabe indeholder sundere valg, vil du sandsynligvis træffe flere sunde valg og undgå fristelser oftere, fordi du jo ikke igen og igen køber fristelser med hjem.

Bedre indkøbsvaner kan også hjælpe dig ind i en positiv spiral, hvor sunde indkøb fører til sundere spisning, aktivitetsvaner, som igen fører til sundere indkøb.

LÆS OGSÅ: ER DIT VÆGTTAB GÅET I STÅ, SELVOM DU SPISER SUNDT?

 

Kom godt i gang med bedre indkøbsvaner

Når du gerne vil arbejde med dine indkøbsvaner, er der flere strategier, du kan bruge. For det første kan du starte med at planlægge dine indkøb, så vi ved præcis, hvad du vil købe, før du går ind i butikken. Lav en indkøbsliste til at lykkes.

Dette kan hjælpe dig med at undgå impulskøb og sikre, at du kun køber sunde, støttende og næringsrigtige madvalg med hjem.

Viser det sig, at du alligevel bliver fristet på indkøbsturene og derfor får købt en masse kaloriefælder med hjem, så kan onlinesupermarkederne med hjemmelevering, Bilka ToGo og Rema 1000, hvor andre handler for dig, være en fantastisk god investering.

Jeg har prøvet flere af ovenstående, og selvom det er måske er dyrere, spares der ofte meget på vægten og i fraværet af impulskøb.

SE OGSÅ: 3 UNDERLIGE, MEN EFFEKTIVE SLANKETRICKS TIL VÆGTTAB

 

SPIS SUNDE MÆNGDER, MENS DU LYKKES

Endelig vil jeg opfordre dig til også at arbejde på at ændre din tankegang om mad. I stedet for at tænke på mad som noget, der er enten godt eller dårligt, sundt eller usundt, rigtigt og forkert osv., kan du fokusere på at nyde alt i sunde mængder.

Her igennem vil du kunne slippe fri af mad- og sundhedsstress, samt opnå mere madro, madglæde og nydelse, mens du lykkes med både vægttab og en sund vægtbalance.

SE OGSÅ: OVERSE IKKE N.E.A.T. AKTIVITET HVIS DU ØNSKER VÆGTTAB

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her