Low-Carb tortilla-æggewraps med mørbrad, pikantost og blandet salat

Low-Carb tortillawrap med mørbrad, pikantost og blandet salat
Low-Carb tortillawrap med mørbrad, pikantost og blandet salat

2 Personer

Hands-on:  30min – Total tid:  30min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Lækkert alternativ…

Jeg har altid holdt meget af tortilla wraps. Hele familien sidder samlet ved bordet, og man vælger hver i sær det fyld man ønsker, og hele herligheden rulles sammen til en lille smagfuld “pakke”.

Hvad er der nu galt med almindelige tortilla wraps? Ingenting, men alternativet er lækkert, hvis du fx spiser efter en kulhydratfattig kostretning, ikke kan tåle gluten eller som jeg ønskede ønsker at prøve nye alternativer af.

Anyway… jeg har eksperimenteret en del med alternative wraps, og efter at have afprøvet et hav af kombinationer, endte jeg til sidst med denne lækre opskrift.

Tip! Tortilla-opskriften her består primært af æg, hvilket giver bedre mæthed per kalorie og en højere proteinprocent, end hvis du spiste en traditionel tortilla wrap.

Tip! Mørbraden kan naturligvis erstattes med dit helt eget favoritkød, så bind dig ikke nødvendigvis fast på denne del af opskriften 😉

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Low-Carb tortilla-, æggewraps med mørbrad, pikantost og blandet salat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser
Tortilla-, æggewraps
  • 4 æg (ca en 28cm wrap pr æg, dvs. to wraps pr person her)
  • 3 spsk psyllium husk / loppefrøskaller
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • Smør til stegning
  • Pikantost til at smøre wrapsene ved servering
Mørbrad og Salat (mørbraden kan erstattes med andet kød)
  • 400-600 gram svinemørbrad
  • 10 cm agurk
  • 1 lille gulerod (kan udelades eller udskiftes med andet)
  • 1 peberfrugt
  • 1 stor eller 4 små tomater
  • ½ iceberg eller andet salat
  • Krydderier til mørbraden (Jeg anvendte salt, peber, paprika, chili og knust hvidløg)
Tilberedning
Tortilla-, æggewraps
  1. Pisk alle ingredienserne til dine tortillawraps sammen. Lad dejen hvile i fem minutter, så bliver dejen mere fast og nemmere at arbejde med.
  2. Steg dine æggewraps på en 28 cm pande med smør eller bag dem i ovnen i 20-25 minutter på 180 grader varmluft.
  3. Anvend evt. en spartel, paletkniv eller lignende, så du kan hjælpe æggedejen ud i et jævnt lag. Steg eller bag dine æggewraps til de er gyldne.
Mørbrad (eller andet kød) og Salat
  1. Start med at afpudse svinemørbraden. Jeg sous vide tilberedte min svindemørbrad ved krydre , vakuumpakke og efterfølgende give mørbraden 3 timer i sous vide, ved 58 grader.
  2. Har du ikke en sous vide, så skær den afpudsede svindemørbrad i tynde skiver og tilbered stykkerne ad to til tre omgange ved lav-middel varme på en pande med lidt smør og krydderier.
  3. Alle ingredienserne til salaten renses og snittes i mindre stykker. Jeg anvendte en spiralizer / juliennejern til at strimle guleroden, resten snittede jeg med kniv.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here