
Prøv spidskålswraps med æg og torskerognsmousse
Spidskålswraps med æg og torskerognsmousse, persillecreme og agurk er en fantastisk madpakkeide og som frokost på farten
Vi kan let miste overblikket over vores reelle mad- og kalorieindtag, når vi er på farten. Ofte sker det bl.a., fordi vi ikke er forberedte, og fordi vi eksponeres for energitætte madvalg og junkfood alle vegne.
Vi snupper et par franske hotdogs på tankstationen, mens vi fylder benzin bilen. Snupper en snasket burger i byggemarkedets grillbar. Kører en stor kanelsnegl og en pose chips ned fra lufthavnsshoppen. Snupper endnu en færdigret fra butikkens køledisk osv.
Junkfood, snacks, slik, kager osv. er blandt de største benspændere, når det handler om at falde i fristelser på farten, fremfor at holde ved en kostmæssigt sund balance på farten.
Nej, der sker ikke noget ved at gøre det en gang imellem…
Det er ikke, det vi gør en gang imellem der vælter læsset (gør os overvægtige og dovne), det er det, vi gør størstedelen af tiden. Reducer i mængden af energitæt junk, du spiser og antallet af gange på en måned, du “falder i” gradvist. Tag små skridt fremad.
Ansvaret for at være forberedte og spise sundt, ligger i sidste ende på vores egne skuldre.
Ingen tvinger os til at spise meget og energitæt, selvom det fedmefremmende samfund ganske vidst gør det sværere. De usunde vaner på farten, kan hurtigt sabotere dine ønsker, drømme, mål om en slankere krop, et godt helbred og en vægt i balance.
Det er altså alfa omega, at du har en plan for madindtaget i løbet af dagen. Derfor får du her et nemt og mættende forslag, som du egner sig super godt til at have med på farten.
Jeg er vild med spidskålswraps i alle afskygninger, og hvis du vil tjekke mine andre opskrifter ud med spidskålswraps, så klik her »
Jeg elsker æg. Derfor besluttede jeg mig for, at lave en spidskålswraps med æg. Alle variationerne mætter virkeligt godt, og opgraderingen med æg, gør blot mætheden endnu bedre og så smager de her spidskålswraps altså helt fantastisk.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 2-3 blade spidskål (giver tilsvarende antal spidskålswraps)
- 1 dåse torskerogn
- 1 æg
- ½ løg
- 2 tsk citronsaft
- ½ tsk salt
- ½ peber
- 2-3 spsk Creme fraiche (kan udskiftes med let yoghurt for færre kalorier)
- 1 dusk frisk persille
- 1 tsk citronsaft
- Hav- eller stensalt
- Friskkværnet sort peber
- Fat en lille gryde og kog ægget i 6-7 minutter.
- Åben torskerognen og vend bøtten ud i en skål.
- Skræl løget og snit det fint. Hæld det snittede løg, citronsaft, salt og peber ned i skålen med torskerognen, og rør ingredienserne godt rundt i din torskerognsmousse med en gaffel.
- Nu kan du vælge at pandestege torskerognsmousse på en varm stegepande i nogle minutter, men du kan også sagtens udlade dette, og nyde den kold. Det gør jeg typisk.
- Tip! Er spidskålsbladende for stive og for sprøde til at folde, så overhæld dem nogle gange med kogende vand.
- Når ægget er kogt færdigt, pilles skallen af, og ægget tilsættes skålen med torskerognsmousse. Pres ægget i stykker med en gaffel, og rør det sammen med torskerognsmoussen.
- Fyld din varme eller kolde torskerognmousse i spidskålsbladende, og fold spidskålsbladende forsigtigt, men fast omkring torskerognsmoussen.
- Rens og snit den friske persille. Grib en skål og bland persille med creme fraiche. Smag persillecremen til med citronsaft, friskkværnet sort peber og salt.
- Agurken vaskes og snittes som vist i serveringsforslaget ovenfor.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –