Opskrift på nakkekoteletter i flødesovs
Nakkekoteletter i flødesovs med bacon og champignon er en opskrift, der forkæler dig selv, familien og dine gæster!
Få smagsløgene til at danse med denne møre og saftige opskrift på nakkekoteletter i skøn kombination med cremet paprika-flødesovs, bacon og champignon.
Livretten her er yderst velegnet som gæstemad, fordi du hele måltidet kan laves inden gæsterne ankommer. Sæt blot det ildfaste fad i ovnen på 180 grader 20 min inden spisetid – Voila!
Tilbehør: Vælg med fordel en eller to typer tilbehør, som du kan servere til dine smagfulde nakkekoteletter i paprika-flødesovs.
Til nakkekoteletter i paprikaflødesovs, kan du fx nyde hjemmebagt proteinbrød, sprøde knoldsellerirøsti eller en luftig blomkålsmos. Det nævnte tilbehør skal nemlig også tilberedes i ovnen.
Alternativt kan du lave fx dampet broccoli, blomkålsris eller prøve en af mine mange flotte, lækre og supersunde salater og andre tilbehørsopskrifter.
Er du vild med opskrifter med nakkekoteletter, så…
PRØV OGSÅ: Grillede nakkekoteletter med squashpasta, peberfrugt og porrer
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 600-800 gram nakkefilet
- 100 gram bacon i tern
- 250 gram champignon
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1-2 knsp chilipulver
- 2,5 dl fløde eller creme fine (madlavningsfløde) for færre kalorier)
- 20 gram smør
- 100 gram flødeost pikant
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse tomatpuré
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk paprika
- 1-2 forårsløg
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- Skær nakkefileten ud til koteletter af cirka 10 cm i diameter og 1-2 cm i tykkelse. Krydr nakkekoteletterne med salt, peber, samt evt. andre af dine favoritkrydderier.
- På en stor pande steges baconen gylden og sprød. Når baconen er færdigstegt, tages den sprøde bacon af og lægges til side på en tallerken. Lad baconfedtet blive på panden.
- Brun nakkekoteletterne af i det tilbageværende baconfedt. Efterhånden som nakkekoteletterne bliver brunet af, lægges de i et opsmurt ildfast fad af passende størrelse(jeg anvendte et oval fad af størrelsen 20cm x 30cm).
- Mens nakkekoteletterne steges renses og skæres champignon og peberfrugt i mindre stykker, og løget snittes fint.
- Når alle nakkekoteletterne er brunet af, sauteres løg, peberfrugt champignon på panden i 3-4 minutter, hvorefter de sauterede ingredienser fordeles over nakkekoteletterne i det ildfaste fad.
- Giv nu panden en klat smør og lyn-sauter paprika, chili, finsnittet/presset hvidløg og tomatpuré i smøret. Tilsæt herefter hakkede tomater, fløde og flødeost pikant til panden.
- Lad paprika-flødesovsen koge ind, mens du jævnligt røre i sovsen. Smag paprika-flødesovsen til med salt, peber og evt. andre krydderier.
- Når paprika-flødesovsen er kogt ind, hældes sovsen i det ildfaste, og fadet bages i en 180 grader forvarmet ovn i 15-20 minutter.
- Tag det ildfaste fad ud af ovnen, og top af med den sprøde bacon og snittet forårsløg
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | PALEO | LOW-CARB
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]