Har du smagt mine frikadeller?
Nyd den lækreste opskrift på frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos fx som gæstemad
Der er nu ikke noget som en god omgang frikadeller. Netop derfor får du her en nem, sund og vildt mundvandsprovokerende frikadelleopskrift med lækkert grøntsagstilbehør.
Du kan servere måltidet til både frokost og aftensmad. Jeg sørger typisk for at lave mad nok til aftensmaden, så jeg har mad til en nem og sund frokost dagen efter.
Blomkålsmosen og frikadellerne smag i øvrigt dejligt koldt også, hvorfor livretten her også fint kan nydes som madpakkeide, hvis du skal på farten.
Find din personlige TOP 5 tilbehørsopskrifter
Når du har prøvet denne opskrift og mange af mine andre madopskrifter, så prøv at blive nysgerrig på dit favorittilbehør. Jeg har opdelt mine opskrifter, så du nemt kan plukke tilbehørsopskrifterne ud, så tilbehøret kan anvendes i andre sammenhænge.
Både broccolisalat og blomkålsmos smager skønt i mange andre sammenhænge. Du finder bl.a. tilbehørsopskrifter anvendt i følgende:
- Ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat
- Smørstegte rødspættefileter med cremet blomkålsmos og sprød broccolisalat
- Smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager
- Saftig kalkunbryst med sprød rødkålssalat, blomkålsmos og bearnaisesovs
Saftige hakkebøffer med oliven, bønnesalat og blomkålsmos med mandler
Som du ser, kan tilbehørs-opskrifterne i denne opskrift anvendes i mange andre sammenhænge. Ved at finde din egen TOP 5 tilbehørsopskrifter, kan du nemt, sundt og hurtigt sammensætte egne måltider, der holder i en travlt hverdag.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”
- 1000 gram hakket kalv- og svinekød
- 2 æg
- 1 løg
- 2 terninger oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 20 gram smør til stegning (kan minimeres ved slip-let-pande)
- 500 gram broccoli / 1 stort hoved
- 125 gram bacon i tern
- 2,5 dl creme fraiche (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
- ½ lime - saften fra den halve lime
- ½ tsk peber
- ½ tsk salt
- 1 lille rødløg
- 8-10 valnødder
- 2 spsk solsikkekerner
- 1 stk blomkålshoved
- 100 gram pikantost
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
- Bland hakket kalv- og svinekød med æg, fintsnittet løg, bouillon, salt og peber.
- Rør frikadellefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en grydeske. Lad frikadellefarsen trække 5 minutter. Ventetiden kan bruges på at lave broccolisalat og blomkålsmosen klar.
- Giv en eller to pander høj varme(så alle frikadellerne kan steges i en omgang), og lad smørret smelte.
- Mens smørret smelter, formes frikadellerne med en spiseske, og lægges ned i det smeltede smør.
- Steg frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
- Tag frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering (tricket giver dig verdens mest saftige frikadeller. Kan undlades for sprødere stegeskorpe.
- Grib en pande, og steg baconternene sprøde ved middel varme. Vend rundt i baconternene undervejs.
- Rens og skær broccolien i meget små buketter. Buketterne kan sagtens spises rå. Du kan også vælge at lynkoge broccolibuketterne i nogle minutter for mørhed. Køl broccolibuketterne af under rindende koldt vand efter kogningen, inden du fortsætter opskriften.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og vend hele molevitten godt rundt. Gem lidt bacon og solsikkekerner til pynt/topping.
- Rens og skær blomkålsbuketter og stok i små grove stykker og koge dem i 10-12 minutter i en gryde, hvor blomkålsstykkerne er dækket af vand.
- Når blomkålen er kogt godt mør, hældes vandet fra gryden. Gryden stilles igen hen på varmen uden låg. Vend rundt i blomkålen, så det meste vand fordamper.
- Tilsæt pikantosten til gryden og pisk blomkålsmosen godt igennem med en el pisker (eller mos med en gaffel). Krydr med salt, peber og evt. andre krydderier.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]