Smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos

Smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos
Smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos

Hvad siger du til en portion smørstegte frikadeller?

Prøv en vildt mundvandsprovokerende madopskrift på smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos

Der er nu ikke noget som en god omgang frikadeller, og netop derfor får du her endnu en nem, sund og vildt mundvandsprovokerende frikadelleopskrift med lækkert tilbehør.

Måltidet her, kan du servere både til frokost og aftensmad. Netop derfor, plejer jeg at sørge for, at jeg har mad nok efter aftensmaden, så jeg har til en nem og sund frokost dagen efter.

Blomkålsmosen og frikadellerne smag i øvrigt dejligt koldt også, hvorfor livretten her også fint kan nydes som madpakkeide, når du er på farten.

 

Find din personlige TOP 5 tilbehørsopskrifter

Når du har prøvet denne opskrift og mange af mine andre madopskrifter, så prøv at blive nysgerrig på dit favorittilbehør. Jeg har opdelt mine opskrifter, så du nemt kan plukke tilbehørsopskrifterne ud, så tilbehøret kan anvendes i andre sammenhænge.

Både broccolisalat og blomkålsmos smager skønt i mange andre sammenhænge. Du finder bl.a. tilbehørsopskrifter anvendt i følgende:

Som du ser, kan tilbehørs-opskrifterne i denne opskrift anvendes i mange andre sammenhænge. Ved at finde din egen TOP 5 tilbehørsopskrifter, kan du nemt, sundt og hurtigt sammensætte egne måltider, der holder i en travlt hverdag.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Frikadeller
 • 1000 Gram hakket kalv- og svinekød
 • 2 æg
 • 1 løg
 • 2 terninger oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
 • 1 tsk friskkværnet sort peber
 • 20 gram smør til stegning (kan minimeres ved slip-let-pande)
Broccolisalat
 • 500 gram broccoli / 1 stort hoved
 • 125 gram bacon i tern
 • 2,5 dl creme fraiche (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
 • ½ lime - saften fra den halve lime
 • ½ tsk peber
 • ½ tsk salt
 • 1 lille rødløg
 • 8-10 valnødder
 • 2 spsk solsikkekerner
Blomkålsmos
 • 1 stk blomkålshoved
 • 100 gram pikantost
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
Sådan gør du:
Sådan laver du smørstegte frikadeller
 1. Bland hakket kalv- og svinekød med æg, fintsnittet løg, bouillon, salt og peber.
 2. Rør frikadellefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en grydeske. Lad frikadellefarsen trække 5 minutter. Ventetiden kan bruges på at lave broccolisalat og blomkålsmosen klar.
 3. Giv en eller to pander høj varme(så alle frikadellerne kan steges i en omgang), og lad smørret smelte.
 4. Mens smørret smelter, formes frikadellerne med en spiseske, og lægges ned i det smeltede smør.
 5. Steg frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
 6. Tag frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering (tricket giver dig verdens mest saftige frikadeller. Kan undlades for sprødere stegeskorpe.
Sådan laver du broccolisalat:
 1. Grib en pande, og steg baconternene sprøde ved middel varme. Vend rundt i baconternene undervejs.
 2. Rens og skær broccolien i meget små buketter. Buketterne kan sagtens spises rå. Du kan også vælge at lynkoge broccolibuketterne i nogle minutter for mørhed. Køl broccolibuketterne af under rindende koldt vand efter kogningen, inden du fortsætter opskriften.
 3. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og vend hele molevitten godt rundt. Gem lidt bacon og solsikkekerner til pynt/topping.
Sådan laver du blomkålsmos
 1. Rens og skær blomkålsbuketter og stok i små grove stykker og koge dem i 10-12 minutter i en gryde, hvor blomkålsstykkerne er dækket af vand.
 2. Når blomkålen er kogt godt mør, hældes vandet fra gryden. Gryden stilles igen hen på varmen uden låg. Vend rundt i blomkålen, så det meste vand fordamper.
 3. Tilsæt pikantosten til gryden og pisk blomkålsmosen godt igennem med en el pisker. Krydr med salt, peber og evt andre krydderier.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here