Smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos

Smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos
Smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos

4 Personer

Hands-on: 15min – Total tid: 30min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Vildt mundvandsprovokerende måltid…

Der er nu ikke noget som en god omgang frikadeller, og netop derfor får du her en skøn opskrift på smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos.

Pssst… Lige et indspark om kartoffelsalat, som du måske ikke er klar over… 

Kartoffelsalat smager fantastisk… Ja, det indrømmer jeg gerne. Jeg vil nu alligevel opfordre dig til at undlade kartoffelsalaten, og prøve at ledsage dine frikadeller med noget mindre energitæt tilbehør som fx en blandet salat.

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Smørstegte frikadeller med sprød broccolisalat og blomkålsmos
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Frikadeller
  • 500 gram hakket svine- og kalvefars (ikke er ren svinefars)
  • 2 æg
  • 1 stort løg
  • Friskkværnet sort peber
  • Hav- eller stensalt (4-5 gram)
  • Smør (til stegning)
Broccolisalat
  • 2,5 dl creme fraiche (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
  • ½ lime - saften fra den halve lime
  • Friskkværnet sort peber
  • Hav- eller stensalt
  • 500 gram broccoli / 1 stort hoved
  • 125 gram bacon i tern
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk / 10 stk valnødder
  • ½ dl solsikkekerner
Blomkålsmos
  • 1 stk blomkålshoved
  • 150-200 gram pikantost
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du frikadeller:
  1. Skræl og snit løget fint - specielt, hvis mindre børn ikke skal finde løgstykkerne 🙂
  2. Rør det hakkede svine- og kalvefars godt sammen med æg, løg, friskkværnet sort peber og hav- eller stensalt.
  3. Når farsen er rørt godt igennem, så lad den hvile i køleskabet i en halv times tid. Dette trick gør at farsen bliver nemmere at forme, og smagen fra ingredienserne forenes bedre.
  4. Tag en pande (ca 28 cm) eller to og lad smøret til stegningen smelte ved middel varme, mens frikadellerne formes. Lad være med at have for mange frikadeller på samme pande, da dette vil kunne gøre, at frikadellerne vil koge mere end stege - luft imellem 'dellerne', er at foretrække.
  5. Steg frikadellerne til de er gyldne på alle sider.
Sådan laver du broccolisalat:
  1. Grib en pande og steg baconternene ved middel varme. Vend af og til rundt i baconternene, til de er helt sprøde.
  2. Rens og skær broccolien i meget små buketter. Buketterne kan sagtens spises rå. Du kan også vælge at blanchere buketterne eller give dem et hurtigt opkog. Husk i så fald at lade broccolibuketterne køle af efterfølgende, inden du går videre til næste punkt.
  3. Bland nu alle ingredienserne sammen i en skål og vend hele molevitten godt rundt. Gem lidt bacon og solsikkekerner til pynt/topping.
Sådan laver du blomkålsmos:
  1. Rens og skær blomkålsbuketter og stok i små grove stykker og koge dem i 10-12 minutter i en gryde, hvor blomkålsstykkerne er dækket af vand.
  2. Når blomkålen er kogt godt mør, hældes vandet fra og gryden stilles igen hen på varmen uden låg. Vend rundt i blomkålen, så det sidste vand kan fordampe.
  3. Tilsæt pikantosten til gryden og pisk blomkålsmosen godt igennem med en el pisker. Krydr med hav eller stensalt og friskkværnet sort peber.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here