Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella

Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella

2 Personer

Hands-on tid:  10min – Total tid:  30min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

En pizza med få kulhydrater og uden mel…

Jeg har eksperimenteret en del med et pizzabunde lavet på andet end mel. Jeg har været vidt omkring og alternativet her, er ubetinget det mest vellykkede resultat. Alle de andre opskriftsbud på pizza, har jeg nedprioriteret at skrive om pga. manglende sprødhed.

Det kan virke en smule voldsomt, at lade hele pizzaens bund bestå af ost, men hvis ønsker at undgå de hurtige kulhydrater som en traditionel pizzadej indeholder, så kan dette opnås med med ostedejen her, uden at gå på kompromis med at få pizzabunden sprød.

Husk noget grønt til… Jeg vil anbefale du serverer din sprøde ostebundspizza med et sundt og grønt tilbehør fra tilbehørsafsnittet, og lader en pizza mætte 2 personer.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprød ostebunds pizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser
Ostedejen
  • 150 gram revet mozzarellaost eller andet blød smelteegnet ost
  • 1 spsk flødeost
  • 3-4 spsk pofiber
  • 1 spsk mandelmel (kan males i minihakker)(kan udskiftes med 1 spsk pofiber)
  • 1 spsk sesammel (kan males i kaffemølle)(kan udskiftes med 1 spsk pofiber)
  • 2 knisp hav- eller stensalt
  • 1 knivsp friskkværnet peber
  • 1 drys oregano
Pizzafyldet (Dette er et forslag til fyld, sammensæt gerne selv dit yndlingsfyld)
  • 1 kyllingbrystfilet
  • 1 dåse tomatpure eller anden low-carb tomatsauce
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 lille håndfuld revet mozzarella
  • Oregano
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Grøntsagstilbehør
  • Find nogle lækre bud, under afsnittet tilbehør i menuen eller via linket ovenfor.
Tilberedning
Sådan laver du din pizza
  1. Grib en slip-let kasserolle/gryde eller alternativt en tykbundet gryde og giv den medium varme.
  2. Smelt osten til en ensartet blød masse. (Tip! Osten kan også smeltes blød i mikroovnen)
  3. Tag den smeltede osteblanding af varmen, og bland de resterende ingredienser, med den bløde blanding af smeltet ost.
  4. Når du har æltet ostedejen til en ensartet masse, lægges ostedejen mellem to stykker bagepapir, og rulles flad og rund med en kagerulle, i cirka 0,5 cm tykkelse.
  5. Bag bunden i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 15 minutter, til den er gylden og sprød.
  6. Tag den gyldne og sprøde bund ud af ovnen og skru ovnen op på 230 grader.
  7. Smør tomatpure på din sprøde pizzabund, tilsæt herefter resten af dit pizzafyld, afslut med ost.
  8. Bag pizzaen i den 230 grader varme ovn, i yderligere cirka 5 minutter, til osten er gratineret.
  9. Tag pizzaen ud af ovnen, skær den i slices, og server pizzaen med et et grøntsagstilbehør. Find nogle lækre bud, under afsnittet tilbehør i menuen eller via linket ovenfor.
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella - Før
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella – Mellembagt
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella - Under
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella – inden bagning
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella - Under
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella – inden bagning

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here