
Sprød LCHF-pizza med få kulhydrater og uden mel…
Hvis du vil prøve en LCHF pizza med sprød bund, så er denne nemme ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella et skønt alternativ på en proteinrig pizza med få kulhydrater.
Jeg har eksperimenteret en del med et pizzabunde lavet på andet end mel, og har været vidt omkring – nemt er det ikke 😀 Her er mit mest vellykkede alternativ, hvis du ønsker at prøve en LCHF pizza med en sprød bund.
Målet var egentligt at udvikle en opskrift på en super sprød pizzabund lavet på grøntsager, men alle mine pizzaforsøg er end med en blød, saftig og på ingen måde sprød bund. En bund lavet på fx blomkål smager skønt, men ‘pizzasprød’ bliver den altså ikke 😉
Det kan virke en smule voldsomt, at lade hele pizzaens bund bestå af ost, men hvis ønsker at prøve en LCHF pizza af uden de mange kulhydrater som traditionel pizzadej indeholder, så er ostedejen et godt valg, uden at gå på kompromis med at få pizzabunden sprød.
Ønsker du vægttab? Så husk at kalorieunderskud er nøglen – ikke få kulhydrater. Derfor vil jeg anbefale at dele din sprøde ostebundspizza i to og servere et godt skud grønt til. Vælg fx en af de mange salat og grøntsagsopskrifter fra tilbehørsafsnittet.
Tip! Et andet nemt, skønt og hurtigt alternativ med færre kalorier (ikke LCHF-version) er at anvende en tortillapandekage som bund i stedet for ostedejen. Prøv også den af 😉
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 150 gram revet mozzarellaost eller andet blød smelteegnet ost
- 1 spsk flødeost
- 3-4 spsk pofiber
- 1 spsk mandelmel (kan males i minihakker)(kan udskiftes med 1 spsk pofiber)
- 1 spsk sesammel (kan males i kaffemølle)(kan udskiftes med 1 spsk pofiber)
- 2 knisp hav- eller stensalt
- 1 knivsp friskkværnet peber
- 1 drys oregano
- 1 kyllingbrystfilet
- 1 dåse tomatpure eller anden low-carb tomatsauce
- ½ rød peberfrugt
- ½ grøn peberfrugt
- 1 lille håndfuld revet mozzarella
- Oregano
- Hav- eller stensalt
- Friskkværnet sort peber
- Find nogle lækre bud, under afsnittet tilbehør i menuen eller via linket ovenfor.
- Grib en slip-let kasserolle/gryde eller alternativt en tykbundet gryde og giv den medium varme.
- Smelt osten til en ensartet blød masse. (Tip! Osten kan også smeltes blød i mikroovnen)
- Tag den smeltede osteblanding af varmen, og bland de resterende ingredienser, med den bløde blanding af smeltet ost.
- Når du har æltet ostedejen til en ensartet masse, lægges ostedejen mellem to stykker bagepapir, og rulles flad og rund med en kagerulle, i cirka 0,5 cm tykkelse.
- Bag bunden i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 15 minutter, til den er gylden og sprød.
- Tag den gyldne og sprøde bund ud af ovnen og skru ovnen op på 230 grader.
- Smør tomatpure på din sprøde pizzabund, tilsæt herefter resten af dit pizzafyld, afslut med ost.
- Bag pizzaen i den 230 grader varme ovn, i yderligere cirka 5 minutter, til osten er gratineret.
- Tag pizzaen ud af ovnen, skær den i slices, og server pizzaen med et et grøntsagstilbehør. Find nogle lækre bud, under afsnittet tilbehør i menuen eller via linket ovenfor.



Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LCHF | PALEO | LOW-CARB
– Bon appétit –