LCHF-PIZZA med sprød ostebund, tomat, kylling, peberfrugt og ost

Sprød LCHF-Pizza med ostebund, tomat, kylling, peberfrugt og mozzarella
Sprød LCHF-Pizza med ostebund, tomat, kylling, peberfrugt og mozzarella

LCHF-PIZZA – helt uden mel

Prøv min opskrift på LCHF-pizza med sprød bund af ost og med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella » Skønt proteinrigt pizza-alternativ

I en periode, hvor jeg testede LCHF/KETO af for at blive klogere på kostretningens fordele og ulemper, eksperimenteret jeg en del med pizzabunde lavet af andet end mel. Jeg kom vidt omkring, for nemt er det ikke, men…

Her er mit mest vellykkede alternativ lavet med en pizzabund af ost. Hvis du jagter LCHF-pizzaen med en sprød bund, så prøv min opskrift. Der er faktisk et par andre sprøde opskrifter på LCHF-pizza med sprød bund, du også skal prøve!

 

Prøv også følgende LCHF/KETO pizzaopskrifter

Målet var at udvikle en pizzaopskrift med en sprød bund lavet på grøntsager, men alle forsøgene endte med bløde bunde, som på ingen måde var sprøde.

Bevares, en bund lavet på fx blomkål smager skønt, men ‘pizzasprød’ bliver den altså ikke. Der er simpelthen for meget væde i de supersunde grøntsager.

Nu tænker du måske, at den så skal have mere varme, men balancen mellem brændt og sprød er svær, når bunden laves på grøntsager.

Det kan virke en smule voldsomt, at lade hele pizzaens bund bestå af ost, men ønsker du at prøve en LCHF pizza uden mange kulhydrater som traditionel pizzadej, så er ostedejen et godt bud, uden at gå på kompromis med at få pizzabunden sprød.

 

ER LCHF/KETO BEDST TIL VÆGTTAB?

Måske (for dig), men sandsynligvis ikke på den lange bane (for de fleste).

Husk at kalorieunderskud er nøglen – ikke få kulhydrater. Ja, mange taber sig de første uger på LCHF/KETO, hvilket oftest skyldes vand, der frigives fra kroppen pga. den kulhydratfattige kost.

Kulhydrat binder cirka 2,7 gram vand pr. 1 gram indtaget, hvorfor det sjældent er fedt, du taber, men der i mod hovedsageligt vand.

Jeg siger ikke, du ikke kan få succes på LCHF/KETO mm., men lov mig at være OBS på om du virkeligt trives med livsstilen over tid. For når de første adskillige kilo væske har forladt kroppen, kan vægttabet gå i stå, fordi du ikke evner at være i kalorieunderskud.

SE OGSÅ: JO, DET GØR EN STOR FORSKEL » SKAB VÆGTTAB – DER HOLDER!

LCHF/KETO er en kostretning, der har et stort fokus på energitætte madvalg bl.a. smør og fløde, samt at forbudt-stemple alt med kulhydrater. Problemet er bare at et over-fokus på få kulhydrater og energitæk mad ikke afgør fedttab. Det gør kalorieunderskud.

Kunsten ligger derfor i at være i kalorieunderskud, mens du spiser meget energitæt mad – alt imens du skal undgå alt det søde, sprøde og lækre, du også nyder at spise i livet.

SE OGSÅ: TRIGGERFOOD » Ingen fødevare, snack og fristelse ødelægger alt

Det er ikke altid nemt, og langt fra lykken for de fleste. Mange oplever, at de står i et minefelt af forkert-spisning, når hele fødevaregrupper er forbudte. Når så de “fejler”, så går de ALL-IN, fordi dagen nu er ødelagt.

SE OGSÅ: Ligegyldig merspisning findes ikke » STOP, det gør en stor forskel!

 

Hov, var det en spiseforstyrrende adfærd?

Jeg siger ikke, at du er spiseforstyrret, fordi du spiser efter en kostretning, men inviterer dig til at være OBS på dine tendenser. Udforsk gerne alverdens kostretninger og saml ny inspiration, men pas på ikke at fastlåse dig i et striks madregime, der spænder ben.

SE OGSÅ: Har du EGENTLIGT SUCCES (eller fiasko) med din kostretning?

Uanset om du spiser denne sprøde ostebundspizza eller køber en almindelig pizza, kan det være klogt ift. vægttab, at du deler pizzaen i to og servere et godt skud grønt til.

VÆLG FX: En salat eller grøntsagsopskrift fra tilbehørsafsnittet her

Et andet nemt, skønt og hurtigt alternativ med færre kalorier (ikke LCHF-version) er at anvende en tortillapandekage som bund i stedet for ostedejen.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Sprød LCHF-Pizza med ostebund, tomat, kylling, peberfrugt og mozzarella
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
Ostedejen
  • 150 gram revet mozzarellaost eller andet blød smelteegnet ost
  • 1 spsk flødeost
  • 3-4 spsk pofiber
  • 1 spsk mandelmel (kan males i minihakker)(kan udskiftes med 1 spsk pofiber)
  • 1 spsk sesammel (kan males i kaffemølle)(kan udskiftes med 1 spsk pofiber)
  • 2 knisp salt
  • 1 knivsp friskkværnet peber
  • 1 drys oregano
Pizzafyldet (Dette er et forslag til fyld, sammensæt gerne selv dit yndlingsfyld)
  • 1 kyllingbrystfilet
  • 1 dåse tomatpure eller anden low-carb tomatsauce
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 lille håndfuld revet mozzarella
  • Oregano
  • salt
  • Friskkværnet sort peber
Grøntsagstilbehør
  • Find nogle lækre bud, under afsnittet tilbehør i menuen eller via linket ovenfor.
Sådan gør du:
Sådan laver du din pizza
  1. Grib en slip-let kasserolle/gryde eller alternativt en tykbundet gryde og giv den medium varme.
  2. Smelt osten til en ensartet blød masse. (Tip! Osten kan også smeltes blød i mikroovnen)
  3. Tag den smeltede osteblanding af varmen, og bland de resterende ingredienser, med den bløde blanding af smeltet ost.
  4. Når du har æltet ostedejen til en ensartet masse, lægges ostedejen mellem to stykker bagepapir, og rulles flad og rund med en kagerulle, i cirka 0,5 cm tykkelse.
  5. Bag bunden i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 15 minutter, til den er gylden og sprød.
  6. Tag den gyldne og sprøde bund ud af ovnen og skru ovnen op på 230 grader.
  7. Smør tomatpure på din sprøde pizzabund, tilsæt herefter resten af dit pizzafyld, afslut med ost.
  8. Bag pizzaen i den 230 grader varme ovn, i yderligere cirka 5 minutter, til osten er gratineret.
  9. Tag pizzaen ud af ovnen, skær den i slices, og server pizzaen med et et grøntsagstilbehør. Find nogle lækre bud, under afsnittet tilbehør i menuen eller via linket ovenfor.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella - Før
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella – Mellembagt
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella - Under
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella – inden bagning
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella - Under
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella – inden bagning

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | PALEO | LOW-CARB

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her