Sprød LCHF-Pizza med ostebund, tomat, kylling, peberfrugt og mozzarella

Sprød LCHF-Pizza med ostebund, tomat, kylling, peberfrugt og mozzarella
Sprød LCHF-Pizza med ostebund, tomat, kylling, peberfrugt og mozzarella

Sprød LCHF-pizza med få kulhydrater og uden mel…

Hvis du vil prøve en LCHF-pizza med sprød bund, så er denne nemme ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella et skønt alternativ på en proteinrig pizza med få kulhydrater.

Jeg har eksperimenteret en del med et pizzabunde lavet på andet end mel, og har været vidt omkring – nemt er det ikke 😀

Her er mit mest vellykkede alternativ lavet med en pizzabund af os, hvis du ønsker at prøve en LCHF pizza med en sprød bund. Men jeg har faktisk også lavet et par sprøde LCHF pizzaer med en bund lavet af kyllingefars. De er altså også fantastiske!

Prøv også LCHF/KETO pizzaopskrifterne her:

 

Målet var egentligt at udvikle en opskrift på en super sprød pizzabund lavet på grøntsager, men alle forsøgene endte med bløde og på ingen måde sprøde bunde. En bund lavet på fx blomkål smager skønt, men ‘pizzasprød’ bliver den altså ikke.

Det kan virke en smule voldsomt, at lade hele pizzaens bund bestå af ost, men hvis ønsker at prøve en LCHF pizza af uden de mange kulhydrater som traditionel pizzadej indeholder, så er ostedejen et godt valg, uden at gå på kompromis med at få pizzabunden sprød.

Ønsker du vægttab og tænker LCHF/KETO er vejen frem?

Husk at kalorieunderskud er nøglen – ikke få kulhydrater. Derfor vil jeg anbefale at dele din sprøde ostebundspizza i to og servere et godt skud grønt til. Vælg fx en af de mange salat og grøntsagsopskrifter fra tilbehørsafsnittet.

SE OGSÅ: Har du EGENTLIGT SUCCES med din kostretning? » Eller har du fiasko?

Et andet nemt, skønt og hurtigt alternativ med færre kalorier (ikke LCHF-version) er at anvende en tortillapandekage som bund i stedet for ostedejen. Prøv også den af 😉

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Sprød LCHF-Pizza med ostebund, tomat, kylling, peberfrugt og mozzarella
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2
 
Ingredienser:
Ostedejen
  • 150 gram revet mozzarellaost eller andet blød smelteegnet ost
  • 1 spsk flødeost
  • 3-4 spsk pofiber
  • 1 spsk mandelmel (kan males i minihakker)(kan udskiftes med 1 spsk pofiber)
  • 1 spsk sesammel (kan males i kaffemølle)(kan udskiftes med 1 spsk pofiber)
  • 2 knisp salt
  • 1 knivsp friskkværnet peber
  • 1 drys oregano
Pizzafyldet (Dette er et forslag til fyld, sammensæt gerne selv dit yndlingsfyld)
  • 1 kyllingbrystfilet
  • 1 dåse tomatpure eller anden low-carb tomatsauce
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 lille håndfuld revet mozzarella
  • Oregano
  • salt
  • Friskkværnet sort peber
Grøntsagstilbehør
  • Find nogle lækre bud, under afsnittet tilbehør i menuen eller via linket ovenfor.
Sådan gør du:
Sådan laver du din pizza
  1. Grib en slip-let kasserolle/gryde eller alternativt en tykbundet gryde og giv den medium varme.
  2. Smelt osten til en ensartet blød masse. (Tip! Osten kan også smeltes blød i mikroovnen)
  3. Tag den smeltede osteblanding af varmen, og bland de resterende ingredienser, med den bløde blanding af smeltet ost.
  4. Når du har æltet ostedejen til en ensartet masse, lægges ostedejen mellem to stykker bagepapir, og rulles flad og rund med en kagerulle, i cirka 0,5 cm tykkelse.
  5. Bag bunden i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 15 minutter, til den er gylden og sprød.
  6. Tag den gyldne og sprøde bund ud af ovnen og skru ovnen op på 230 grader.
  7. Smør tomatpure på din sprøde pizzabund, tilsæt herefter resten af dit pizzafyld, afslut med ost.
  8. Bag pizzaen i den 230 grader varme ovn, i yderligere cirka 5 minutter, til osten er gratineret.
  9. Tag pizzaen ud af ovnen, skær den i slices, og server pizzaen med et et grøntsagstilbehør. Find nogle lækre bud, under afsnittet tilbehør i menuen eller via linket ovenfor.

Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella - Før
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella – Mellembagt
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella - Under
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella – inden bagning
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella - Under
Sprød ostebundspizza med tomat, kylling, peberfrugter og mozzarella – inden bagning

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | PALEO | LOW-CARB

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here