Sandwichbrød og Burgerboller med hytteost » Proteinrig opskrift

Sandwichbrød og Burgerboller med hytteost » Proteinrig opskrift
Sandwichbrød og Burgerboller med hytteost » Proteinrig opskrift

Opskrift på sandwichbrød og burgerboller

Nem opskrift på de lækreste sandwichbrød og burgerboller med hytteost » Proteinrige, glutenfrie og LCHF-venlige

Super lækre Low-Carb sandwich-/burgerboller med hytteost og kokosfibre

Hvis du ønsker at prøve noget proteinrigt brød, der mætter fantastisk, så lov mig at prøve sandwichbrød/burgerbollerne her.

Når du ind imellem vil have dig en lækker sandwich eller burger, hvor brødet ikke bare består af hurtige kulhydrater og luft, så prøv brødopskriften her af.

Selvom sandwichbrød/burgerbollerne er LCHF-venlige og lavet uden almindeligt mel, giver de fornemmelsen af brød.

Som du kan se på billedet til højre, er sandwichbrød og burgerbollernes konsistens, lækker og luftig – og smagen er fabelagtig! Ja, du kan altså godt glæde dig.

Nærringsindholdet pr. bolle ligger omkring 150 kalorier, 10 gram protein, 9 gram fedt og 2-3 gram kulhydrat ved 10-12 færdige boller.

Holdbarhed: Sandwichbrød og Burgerbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

Sidst jeg anvendte sandwichbrød og burgerbollerne var til de ribbenstegssandwiches, du finder opskriften på her: Sprød ribbenssandwich med rød-spidskåls-slaw

Forrige gang jeg brugte brødopskriften her, var da jeg lavede de lækre tunsalatsburgere, du finder opskriften på her: Cremet tunmousse-sandwich med salat.

PRØV OGSÅ: Den saftigste (LCHF) burgeropskrift, jeg har smagt

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”

4.86 fra 1 stemmer
Sandwichbrød og burgerboller med hytteost » Proteinrig opskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 10-12
 
Ingredienser:
  • 8 æg
  • 4 dl hytteost (Kan erstattes med skyr, creme fraiche eller yoghurt)
  • 1,5 dl kokosfibermel eller pofiber (Kan erstattes med mel og havregryn 50/50 - ikke LCHF)
  • 4 spsk loppefrøskaller (HUSK)
  • 2 dl blandede frø og kerner, hvor af 1 dl skal være enten hørfrø eller chiafrø
  • 4 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.
  2. Blend eller bland æg, hytteost, kokosfibermel, loppefrøskaller(HUSK), bagepulver og salt.
  3. Bland frøene og kernerne i brøddejen, og lad så brøddejen hvile i 8-10 minutter. Hviletiden gør at fibrene, frøene og kernerne, får tid til at suge væske til sig, samt gøre dejen mere sammenhængende.
  4. På en eller to bageplader beklædt med bagepapir, formes 10-12 sandwich- /burgerboller af dejen. Drys sesamfrø på toppen af alle sandwich- /burgerbollerne.
  5. Sæt bagepladen i ovnen, og bag dine lækre sandwichbrød i 18-20 minutter til de er gyldne.
  6. Hold øje med brødene undervejs og byt evt. lidt rundt på brødenes placering, hvis ikke din ovn bager dem ensartet.
  7. Tag sandwich- /burgerbollerne ud af ovnen og lad dem køle af nogle minutter på en rist.
Næringsindhold
Pr.: 1 bolle Kalorier: 150 Fedt: 9 Kulhydrater: 2 Fibre: 7 Protein: 10

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor

LCHF | PALEO | LOW-CARB

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

24 KOMMENTARER

  1. 4 tsk salt, er det ikke temmelig meget ? burgeren bliver jo også saltet.
    Jeg er ikke saltforskrækket, men bruger ikke eller ifald meget lidt i bageopskrifter. 🙂
    Vh
    ny LCHF livsstylist

    • Hej Maj,

      Velkommen til LCHF/Low-Carb livsstilen 🙂

      Det er en smule relativt om du fornemmer at 4 strøgne teskemål til 12 store burgerboller bliver for meget 🙂
      Jeg synes det 3-4 er passende… bruger jeg mindre end det, synes jeg at mangle salt 😉

      Prøv dig frem med 2-3 tsk første gang og øg evt. med en 4. tsk salt næste gang du bager burgerbollerne 🙂

      – Ha’ en fantastisk weekend Maj
      Skriv endeligt igen, hvis du har flere spørgsmål…

      Ps. tilføjer 3-4 i opskriften, så giver det lidt spillerum 😉

  2. hej 🙂

    har lige bagt og spist disse brød – det er jo helt fænomenalt som min brødhunger blev superglad! de kan jo både gøre det ud for sandwichbrød og som “rugbrød”…..virkeligt lækkert!

    mit spørgsmål er så om man kan erstatte kokosfibermel med andet fibermel for at slippe helt for kokossmagen/duften ?

    • Hej Ditte

      Hvor er det en super skøn feedback at få – 1000 tak.

      Hvilken type fibermel er det du vil erstatte med? Pofiber?

      Jeg tænker godt du kan erstatte kokosfibermelet, og sikkert også med dit fibermel… måske ikke 1:1, men det kan du eksperimentere lidt med 😉

      Glæder mig til at høre nærmere og hvordan det går med fibermelserstatningen.

      De bedste hilsner
      Johnny Christensen | UPGRADED.DK

    • Hej Susanne,

      Jeg har ikke selv prøvet at erstatte hytteosten med andre ting i denne opskrift. Umiddelbart er det hovedbestanddelen i opskriften, og er derfor en vigtig del af konsistensen og resultatet.

      Mit bud er creme fraiche eller Mascarpone, hvilket øger kalorieindholdet en del ift. en let hytteost(blot til info), ellers kan en let neutral yoghurt formentligt anvendes.

      Det er mine bedste bud på erstatninger – uden selv at have prøvet det 🙂

      God fornøjelse

    • Hej Susanne.
      Jeg købte fornyligt, ved en fejl, creme fraise istedet for hytteost. Jeg har nu bagt begge typer og jeg syntes bestemt dem med creme fraise er bedst. Jeg vil forsøge med en græsk yoghurt 10% næste gang, for at komme længere ned i fedt procent.
      Lad høre om du også har prøvet et alternativ.
      Vh Lissi

      • Hej Susanne,

        Fejlkøb er interessante fordi de giver mulighed for at tænke alternativt 🙂

        Jeg har prøvet creme fraiche og forskellige yoghurter helt ned til 0,1 % fedt (for færre kalorier), og synes egentligt de allesammen har været lækre.

        Personligt laver jeg dem typisk med hytteost på 4,5%, men har jeg ikke det, bruger jeg creme fraiche eller yoghurt som alternativ.

        Yderligere alternativer har jeg ikke – Tusinde tak for din feedback 😉

  3. I dag havde jeg sådan en sandwich med på madpakken. Fyldet var salat og laks. Det var alle tiders frokost. Saltindholdet i bollerne er passende. Jeg har tidligere bagt skyrboller. Disse boller er fuldt ud lige så gode – måske endda lidt bedre, da de ikke er klistrede indeni.
    Jeg glæder mig til min frokost i morgen.

  4. Hej
    Jeg har prøvet flere forskellige keto boller uden held. De her boller er superlækre. Jeg synes, at bollerne blev for salt med 4 tsk. Havsalt, så jeg nøjes med 2 tsk., men det er jo en smagssag;) Jeg blandede også 1/2 kokosfibermel og 1/2 mandelmel, og jeg blander chia, sesamfrø og græskarkerner. Tak for nogle fantasiske opskrifter. Jeg bager nu disse hver uge og bruger dem til burgere eller som sandwichboller med tunsalat eller kylling. Så lækre!

  5. Hej Johnny, jeg overvejer at prøve bollerne, men er det hele eller malede loppefrøskaller du bruger (grøn eller gul HUSK, hvis man bruger det mærke – jeg bruger dem fra Matas da de er billigere)? Det har jo betydning for, hvor stort volumen man skal bruge. Hvis man bruger hele skaller, skal man bruge dobbelt så mange skefulde som hvis det er malede, da der er mere luft i.

    • Hej Mette,

      Det lyder dejligt 😀

      Det er den grønne fintmalede Psylium HUSK jeg anvender, men de kan sagtens undlades og erstattes med mere kokosfibermel.

      Håber det besvarede dit spørgsmål – God fornøjelse

  6. Hej igen Johnny, tak for svar, jeg husk’er (hø hø) det som at det er den grønne HUSK er hele skaller. Den gule med malede skaller hedder fiberHUSK. Men hvis du bruger den grønne kan jeg bruge samme volumen som dig.

    • Hej Tanja,

      Du kan formentligt erstatte kokosfibermelet med “affedtet” mandelmel ellers suger det ikke nok.

      Ellers kan pofiber erstatte kokosfibermelet i denne opskrift 1:1.

      God fornøjelse – tak fordi du følger med 😉

  7. Hej Johnny

    Jeg skal helt klart prøve dine burgerboller.
    Har du nogen som helst ide om, hvor mange kulhydrater der er i en bolle?

    De bedste hilsner Dorthe

    • Hej Dorthe,

      Hvor lyder det som en dejlig ide.

      Nærringsindholdet pr. bolle ligger omkring 150 kalorier, 10 gram protein, 9 gram fedt og 2-3 gram kulhydrat ved 10-12 færdige boller.

      Jeg har tilføjet informationen til opskriften, tak fordi du følger med LEVBEDRE.DK og lad dig inspirere.

      GOD SOMMER
      // Johnny Christensen

    • Hej Malene,

      Sandwich- og Burgerbollerne holder sig fint månedsvis i fryseren, 5-6 dage i køleskabet og max 2 dage ved stuetemperatur.

      Jeg tilføjer det til opskriften.

      Tak fordi du følger med og lader dig inspirere.

      Mvh Johnny // LEVBEDRE.DK

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her