JEG SPISER “USUND” MAD, KAGE MM. I SUNDE MÆNGDER

NYD “USUNDT” I SUNDE MÆNGDER

Vi tager til Frederikshavn, hvor du bl.a. får slanketips til at holde styr på vægten, mens du spiser stjerneskud, kage mm. i sunde mængder!

Jeg guider dig til, hvordan jeg nyder “usund” mad fx stjerneskud og spiser kage i sunde mængder, mens jeg holder styr på vægten på getaways, rejser hjemme, ferier sydpå osv.

Her ud over får du indblik i, hvad jeg typisk prioriterer, inden vi smutter hjemmefra på getaways og øvrige rejser fx sydpå. Jeg foretrækker nemlig at få trænet godt igennem i vante omgivelser en sidste gang, inden vi smutter afsted. Se træningen i videoen.

Alt i alt får du mine allerbedste tanker, tips og lifehacks til at holde styr på vægten, når du er på farten, smutter på getaways, ferier sydpå osv. Nej, det er ikke gennem restriktive forbud, men ved at nyde det gode livs fristelser i sunde mængder.

Se med i denne 1. del og lad dig inspirere og motivere til at tage styringen i dit eget liv – ét skridt ad gangen!

SE OGSÅ DEL 2: BURGER OG PIZZA SLANKETRICKS OG GOD MAD PÅ FARTEN

I 2. del får du bl.a. nogle helt konkrete slanketricks til at spise burgere, pizza og andet energitæt fastfood, mens du holder styr på vægten.

 

SÅDAN NYDER DU UNDEN AT FORBYDE

Mange af os har stået i den situation, hvor vi kæmper med ønsket om at nyde lækre kager, “usund” mad, slik og andre fristelser, samtidig med at vi forsøger at holde styr vægten eller opnå vægttab, men kan det egentlig lade sig gøre?

Det kan virke som en umulig opgave at balancere vores lyst til disse ting med vores ønske om at opretholde en sund livsstil, opnå vægttab og holde styr på vægtbalancen.

Men frygt ej! Der er en måde at nyde disse herligheder uden at gå på kompromis med dine ønsker – hemmeligheden ligger i bevidst nydelse i sunde mængder.

SE OGSÅ: SPIS FEDENDE MAD, MENS DU TABER DIG OG OPNÅR VÆGTTAB

1. Sunde mængder er nøglen

Vægtkontrol handler i høj grad om kalorieindtag, så det er vigtigt at være bevidst om portionerne. Du behøver ikke at sige farvel til din yndlingskage, men det handler om at spise mindre portioner.

Ved at reducere mængderne kan du fx stadigvæk nyde smagen af din yndlingskage og andre fristelser uden at overskride dit kaloriebehov.

SE OGSÅ: 10+ GULDKORN TIL ET SUNDERE, SLANKERE OG BEDRE LIV

 

2. Øg bevidstheden om dine spisevaner

Mange gange spiser vi fristelser som kage eller slik uden at tænke over det. Vi kan ende med at spise mere, end vi har brug for, simpelthen fordi vi ikke er opmærksomme på vores handlinger.

Ved at være mere nærværende og bevidst om, hvad du putter i munden, kan du undgå unødvendigt og uopmærksom overspisning. Giv dig tid til at nyde hver bid, og lad ikke distraktioner som tv eller telefon forhindre dig i at nyde hvert eneste bid.

SE OGSÅ: SPISER DU (OFTE) UOPMÆRKSOMT? » SÅ RISIKERER DU…

 

3. Tænk fristelser i din kost

Et sundt kostmønster betyder ikke nødvendigvis, at du skal udelukke alle fristelser. Det er vigtigt at give dig selv lov til at nyde livets lækkerier, men det fungerer typisk bedst, hvis du tænker fristelserne ind i din kost.

Når du fx på forhånd ved, at du skal ud at spise, til fødselsdagsfest eller vil nyde en dessert efter aftensmaden, har du mulighed for at budgettere kalorierne en smule tidligere på dagen eller dagen før ved at træffe hjælpsomme madvalg.

SE OGSÅ: STRUKTUR ER VIGTIGT, MEN FLEKSIBILITET ER VIGTIGERE

 

4. Undgå uholdbar pendulspisning

Mange er desværre tilbøjelige til at leve efter alt for strikse og restriktive madregler i hverdagen (eller dagen(e) inden (indsæt selv overspisningssituation)), for så at gå ALL-IN i visse situationer.

Hårde restriktioner, sort/hvid-tænkning og overdreven kompensationstænkning giver typisk langt flere usunde problemer, end “misbrugerne” af metoderne tror de skaber af sundhed i deres liv.

Metoderne kan i værste tilfælde ende med at kræve profession hjælp, fordi det nemt kan ende i den ene selv-igangsatte onde spiral og pendulspisning efter den anden.

Fokuser i stedet på at leve balanceret både ift. kost og motion – gerne med masser af grøntsager, magert protein og fuldkorn osv., men giver dig selv plads til at nyde uden at forbyde i sunde mængder. Der findes ikke usund mad, men usunde mængder!

SE OGSÅ: SUND MAD KAN (OGSÅ) FEDE OG FORHINDRE VÆGTTAB

 

5. Dyrk regelmæssig motion

Motion er en vigtig faktor ift. at holde styr på vægten og generelt opretholde din sundhed. Når du er fysisk aktiv, brænder du kalorier og styrker din krop. Dette giver dig mulighed for at nyde fristelser i sunde mængder – naturligvis.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på ikke at falde i “kompensationsfælden”, hvor du i overdreven grad motionerer for at kompensere for din spisning af “usunde” ting. Du kan læse meget mere om usund kompensation i følgende to artikler.

SE OGSÅ: HOLD STYR PÅ VÆGTEN FØR, UNDER OG EFTER FESTER

SE OGSÅ: 5 SLANKETIPS TIL AT NYDE SOCIAL SPISNING, SÅ DU LYKKES

 

6. Vær opmærksom på dine følelser

Ofte spiser vi fristelser som en reaktion på følelser som fx stress, kedsomhed, tristhed, hygge osv. Lær dine følelser at kende og søg alternative metoder til at håndtere dem, fremfor at “spise” dem.

Prøv fx meditation, gå en tur eller tal med en ven, aktiver dig selv med noget kreativt i situationer der typisk igangsætter spisning på følelser. Invester evt. i professionel hjælp, hvis du finder det svært at finde gode løsninger på egen hånd.

SE OGSÅ: SPISER DU (OFTE) PÅ FØLELSER, BLIVER DU NEMMERE TYK

Så husk, det handler ikke om at forbyde dig selv at nyde livets lækkerier, men om at øge din bevidsthed om, hvad du spiser, og at tage ansvar for dine valg. Bon appétit!

 

FÅ STYR PÅ NYDELSE I SUNDE MÆNGDER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her