Har du smagt spidskålswraps?
Prøv min nemme, sunde og lækre opskrift på spidskålswraps med blomkålsmos, rosastegt svinemørbrad og salat som hverdagsmad
Her får du et sundere og mere kalorielet alternativ til tacos og tortillawraps.
Jeg vil ikke ligge skjul på, at blomkålsmos i alverdens afskygninger, hitter hjemme hos mig. Det samme gør alverdens veltilberedt kød som fx rosastegt svinemørbrad, og faktisk er jeg lige så stor fan af spidskålswraps, så hvorfor ikke kombinere de tre?
For ikke så længe siden, besluttede jeg mig for at kombinere de tre ovennævnte favoritter. En kombinationen af tre favoritter, må da være noget der også hitter – måske det ville blive til endnu en favoritopskrift, tænkte jeg.
Mit første bid udløste et højt: “MISSION ACCOMPLISHED”
Kombinationen holder 100 procent, og den skønne blandede broccolisalat med cremet fetaost, gjorde bestemt ikke oplevelsen ringere.
Pas på! Hvis både blomkålsmos og svinemørbrad er brandvarmt, så pas på fingrene, og anvend evt. kniv og gaffel til spidskålswrappen. Lader du der i mod indholdet køle ned, er spidskålswrappen super god som madpakkeide og fingermad på farten!
Nedenstående tip er forbehold sous vide tilberedning, men husk du også altid finder en ganske almindelig tilberedningsmetode til mine opskrifter. Hvis det smutter for mig, så skriv en kommentar under opskriften – TAK.
Anvender du Sous Vide til tilberedningen af svinemørbraden, så give svinemørbraden 3-4 timer ved 58 grader. Afslut tilberedningen med en lyn-smørstegning ved høj varme i maksimalt 1 minut, inden udskæring og servering.
Sous vide tilberedning giver dig et perfekt resultat – hver gang.
Prøv også mine andre spidskålswraps
- Spidskålswraps med æg og torskerognsmousse og persillecreme
- Nemme spidskålswraps med tunmousse, persillecreme og avocado
- Spidskålswraps med torskerognsmousse og persillecreme og agurk
- Spidskålswraps med kyllingekebab, grønkål og urtedressing
- Røde spidskålswraps med cremet avocado-tunmousse og purløg
- Sprøde spidskålswraps med smørstegt kylling, citruscreme og salat
- Spidskålswraps med tuncreme, sprød bacon og fritterede champignoner
- Nemme spidskålswraps med cremet tunmousse og æg
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 600 gram svinemørbrad
- 1-2 spsk smør
- 1 tsk salt
- Friskkværnet sort peber
- + dine yndlingskrydderier
- ½ blomkålshoved
- 50-75 gram pikant flødeost
- 1 dusk frisk persille
- 1 tsk salt
- Friskkværnet sort peber
- ½ iceberg eller andet salat
- 10 cm agurk
- 6-8 små tomater
- 1 gulerod
- 1 rød peberfrugt
- ½ broccoli
- 75 gram fetaost / puckost
- 1 spsk græskarkerner
- Skyl blomkålen og snit det groft. Hæld blomkålsstykkerne i en gryde og fyld vand i gryden til blomkålen er dækket.
- Bring gryden i kog ved høj varme og skru herefter ned på lav varme i 18-20 minutter.
- Snit persillen. Hæld vandet fra blomkålen og med en elpisker, blandes den møre blomkål med pikantost, fintsnittet persille, salt og peber.
- Grib et skærebrat og afpuds svinemørbraden med en skarp kniv.
- Fat en pande og smelt smørret ved middel til høj varme.
- Krydr svinemørbraden og steg den ved middel varme, til den er gylden på hele overfladen.
- Skru herefter ned på lav varme til svinemørbradens kernetemperatur rammer 58 grader (det tager typisk 12-15 minutter, alt afhængigt af tykkelsen).
- Skyl alle de grønne ingredienser til salaten. Skræl og strimmel guleroden og snit resten af de grønne ingredienser. Broccolien kan koges 5 minutter, hvis ikke du ønsker et sprødt bid i den. Fetaost i tern og græskarkerner, anrettes afslutningsvist ovenpå salaten.
- Fyld spidskålsbladende med mørbrad og blomkålsmos, og server din wrap til salaten. Er dine spidskålsblade for sprøde, kan du dampe eller koge dem i 60 sekunder, så de bliver bøjelige.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Madopskriften passer til kostretningerne
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]