12 SOLRIGE SLANKETIPS TIL AT HOLDE FORMEN I FERIEN

12 SOLRIGE SLANKETIPS TIL AT HOLDE FORMEN I FERIEN
12 SOLRIGE SLANKETIPS TIL AT HOLDE FORMEN I FERIEN

SLANKETIPS TIL FERIEN

Når ferien er lige om hjørnet, er de fleste klar til at nyde i fulde drag, hvilket i den grad kan spænde ben for vægten, når ferien ender

Selvfølgelig skal ferien nydes, helt sikkert. Ferien kan nu sagtens nydes uden at sætte dine nuværende kropslige resultater og din sundhed over styr. Livet fortsætter efter ferien, så fyld ikke ferien med overspisninger og inaktivitet, for det fortryder de fleste.

Styr udenom “WHAT-THE-HELL-EFFEKTEN” i ferien, for tankefældens onde cirkel smadrer dine resultater, giver dig kvalme og forringer din sundhed ganske hurtigt.

SE OGSÅ: “WHAT-THE-HELL-EFFEKTEN” SMADRER DINE RESULTATER

Nydelse er meget andet og mere end at spise i (for) store mængder. Ligeledes håber jeg ikke, at du ser frem til at slippe dine motions-, trænings- og aktivitetsvaner, for så tyder noget på, at du er spændt for hård for i hverdagen udenfor ferien.

SE OGSÅ: DROP IKKE DINE GODE MOTIONSVANER (HELT) I FERIEN

 

HOLD DEN SUNDE BALANCE I FERIEN

Nøglen til at holde formen er ofte at holde fast ved nydelse i sunde mængder. Noget der i øvrigt kan anbefales som et sundt fokus både før, under og efter ferien – altså hele året. Her ud over handler det om at holde ved dine aktivitetsvaner så vidt det er muligt.

Når din ferie venter lige om hjørnet, vil den sandsynligvis byde på ekstra kalorierige fristelser allevegne. Derfor handler det ofte om at være godt mentalt forberedt, for så kan det sagtens lade sig gøre at nyde en skøn ferie, mens du holder formen.

I ferien handler det, ligesom resten af året, om at opretholde en sund balance mellem, det du indtager, og det du forbrænder. Mange oplever tilsyneladende at være i en slags “frit fald” fra ferien starter til den stopper – pakket ind i et bedrag af 100% nydelse.

Så hvordan kommer vi egentligt fornuftigt igennem ferien?

SE OGSÅ: JO, DET GØR EN STOR FORSKEL » SKAB VÆGTTAB – DER HOLDER!

 

DE 12 SOLRIGE SLANKETIPS

 1. Vær aktiv med havearbejde, handl ind på cykel, gå en ekstra tur med hunden, tag trapperne fremfor elevatoren osv. Alle slags aktiviteter tæller i kaloriebalancen, tænk derfor gerne N.E.A.T. ind i din ferie. (BLIV KLOGERE PÅ N.E.A.T. HER)
 2. Prioriter aktivitet i din feriekalender – gerne først på dagen. Tilfældighed ift. aktivitet i ferier bliver ofte til meget lidt, for pludseligt er tiden gået, og så er det aften igen, hvor der ikke er meget energi tilbage og rødvinen har gjort sofaen ekstra lækker.
 3. Prøv dig fx frem med evt. at skubbe din morgen mad til en samlet frokost, som en slags periodisk faste. Ved at “spare” kalorierne fra morgenmåltidet, og i stedet nyde dagens første måltid ved frokosttid, “gemmer” du flere kalorier til senere på dagen.
 4. Alternativt kan du spise en kalorielet og proteinrig morgenmad, så du ligeså “gemmer” flere kalorier til senere på dagen. Lav fx en omelet af 4 æggehvider, 50 gram skinke, 1 tomat, 2 champignoner og en håndfuld spinat for kun ca. 200 kalorier.
 5. Du har sikkert fået tudet ørerne fulde af, at du skal huske at drikke en masse, når det er varmt udenfor. Det er der også fornuft i, og alt for mange drikker for lidt, men undlad at drikke dine kalorier op i form af juicer, smoothies, sukker-sodavand, øl mm.
 6. Når solen bager, er det skønt at køle sig ned med en is, men der er stor forskel på dit valg af is. En læskende sodavandsis indeholder typisk 40 kalorier, hvor et kræmmerhus med 3 kugler, guf og syltetøj nemt indeholder 400 kalorier – 10 gange så meget.
 7.  Skal du på farten? Vær forberedt, så din sult ikke ender i junk. Forberedelse er vigtigt i mange sammenhænge, også når du skal på farten. Tænk fremad, så du er forberedt, for ellers ender du nemt i junkfood, snacks og andre kalorierige fristelser på farten.
 8. Hvis du er typen, der typisk går ALL IN i ferier, så overvej dit valg af charterferie. Vælger du fx ALL INCLUSIVE ferie, vil der være buffeter, fristelser og kalorierige drikke 24/7, hvilket ofte gør det svært ikke at tage en del ekstra kilo fedt med hjem.
 9. Ja, du tror, det er løgn, hvis det er første gang, du hører om det, men sult kan faktisk skyldes tørst. Snup derfor altid et glas vand og mærk efter i kroppen, om sulten faktisk var tørst, inden du igen bare spiser – og prioriter kalorielette drikkevarer.
 10. Koldskål hører sig sommeren til, men overvej at skifte kammerjunkerne ud med friske frugter og bær fx jordbær. Koldskålen tæller ikke meget i kalorieregnskabet, mens 12 kammerjunker svarer til hele 230 kcal, som modsvarer hele 0,5 kg jordbær.
 11. Lad kalorielette grøntsager give volumen til dine sommermåltider, så du kan spise mere og få mere mæthed få færrest kalorier. Grøntsager giver dig ikke blot kalorielet mæthed, men bidrager også med et godt skud vitaminer, mineraler og fibre.
 12. Spis langsomt, nyd din mad, og stop inden du inden du er forspist. Fra du har spist, går der omkring 15 minutter inden mæthedsfornemmelsen indtræder. Derfor spiser “Hurtigspisere” ofte for meget. Spis langsomt, læg bestikket og mærk din mæthed.

SE OGSÅ: 3 UNDERLIGE, MEN EFFEKTIVE SLANKETRICKS TIL VÆGTTAB

 

SUPPLERENDE ARTIKLER TIL OVENSTÅENDE

SE OGSÅ: KALORIEFORSKELLEN MELLEM FLØDEIS OG SODAVANDSIS

SE OGSÅ: NÅR FERIENS FITNESSCENTER ER SKOD, SÅ GØR DET HER

SE OGSÅ: NYD SOMMERFERIEN UDEN AFSAVN OG VILD VÆGTØGNING

SE OGSÅ: ER ALL INCLUSIVE FERIENS MAD OG DRIKKEVARER GRATIS?

SE OGSÅ: “NU ER DET FERIE, SÅ MÅ JEG GERNE OVERSPISE”-FÆLDEN

SE OGSÅ: PAS PÅ ALL-INCLUSIVE FERIERNES ÆDE- OG VÆGTFÆLDER

 

VERDENS BEDSTE FERIE TIL DIG

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her